Paaiškėjo dar viena problema, jau kelis metus kankinanti Windows vartotojus  (8)

Kompanija Microsoft dar 2012 m. pradėjo naudoti vartotojo sąsają Modern, kuri taip ir nesulaukė populiarumo. Tačiau panašu, kad programinės įrangos gigantas susidūrė su dar viena problema, jau porą metų kankinančia Windows vartotojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapyje Windows UserVoice, kurį kompanija Microsoft naudoja vartotojų pageidavimų ir atsiliepimų rinkimui, didžiulio susidomėjimo sulaukė tema, kuria reikalaujama iš Windows daug ryškesnių vartotojo sąsajos šriftų.

Prastai įskaitomų šriftų problema prasidėjo tuomet, kai iš Windows Store atsisiųstos programėlės pradėtos naudoti asmeniniuose kompiuteriuose, nepriklausomai nuo to, kokia yra monitoriaus ekrano raiška.

Daug vartotojų jau dabar kalba apie vieną paprasčiausių būdų, kaip išspręsti minėtą problemą – tiesiog reikėtų pradėti naudoti opciją ClearType. Tai leistų asmeniniuose kompiuteriuose naudoti universalias programėles, neaukojant šriftų kokybės.

Taip pat Microsoft kūrėjams rekomenduojama pažvelgti į kitų konkurentus sukurtas platformas: tai leistų pagerinti šriftų kokybę šiuolaikinėse Windows versijose.

„Problemą galima išspręsti visiems laikams, jei jie [Microsoft] naudos apdorojimo technologiją, kuri naudojama kitose platformose, tokiuose kaip Linux ir OS X. Buvo laikai, kai aš dirbau su Windows skirta Safari vien dėl to, jog naršyklė naudojo aiškius šriftus, kurie buvo prieinami tik čia“, – rašo vartotojas.

Šriftų ryškumo degradaciją vartotojai pastebėjo ir naujausiame biuro programų pakete Office 2013, taip pat firminėje Microsoft naršyklėje Internet Explorer. Atitinkamai buvo pradėtos naudoti arba konkurentų naršyklės (pavyzdžiui, Google Chrome), arba senesnė Office versija.

Šiuo metu Microsoft aktyviai dirba prie operacinės sistemos Windows 10, kuri jau sulaukė kelių rimtų Technical Preview versijos atnaujinimų, o po Naujųjų debiutuos dar viena. Ar kūrėjai atkreips dėmesį į vartotojų pageidavimus, parodys tik laikas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(11)
(2)

Komentarai (8)