Pirmieji atsiliepimai apie Windows 10 kelia optimizmą: pasikartos Windows 7 sėkmė?  (4)

Praleidę tokią „tarpinę grandį“, kaip Windows 8, vartotojai sulauks naujos operacinės sistemos, gana netikėtai pavadintos Windows 10. Joje bus pabandyta ištaisyti Windows 8 padarytas klaidas, įsiklausyti į vartotojų pageidavimus. Analitikai jau dabar kalba, kad naujoji platforma bus tokia populiari, kaip ir Windows 7.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar pavyks to pasiekti, galima tik prognozuoti. Tuo pabandė užsiimti kompanijos Pacific Crest analitikas Brendan Barnicle, kuris mano, kad per artimiausius metus Microsoft pavyks padidinti Windows pardavimus, nepaisant to, jog Windows 10 bus diegiama ne tik į asmeninius kompiuterius, tačiau ir telefonus bei planšetes.

„Perėjimas prie Windows 8 buvo labai silpnas, tačiau pirmieji atsiliepimai apie Windows 10 kelia optimizmą“, – teigia analitikas. „Migracijos prie Windows 10 ciklas gali būti palyginamas su Windows 7 ciklu. Nors mes manome, kad PC atnaujinimas nebus toks rimtas, kaip Windows XP palaikymo pabaigos atveju, operacinė sistema Windows 10 gali padidinti Microsoft pajamas 2016 finansiniais metais“.

Akivaizdu, kad Windows 10 licencijų kainos labai skirsis, priklausomai nuo diegiamo įrenginio tipo. Galbūt vidutinė Windows licencijos kaina netgi bus mažesnė, nei šiandien. Tai reiškia, kad Microsoft teks parduoti daugiau, nei šiuo metu.

Microsoft teks įtikinti išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir dėvimos elektronikos įrenginių gamintojus, kad verta naudoti Windows 10. Tiesa, dabar kompanijos sėkmė šiuose segmentuose labai kukli: Windows Phone atsilieka nuo iOS, jau nekalbant apie lyderį Android.

Vienintelis segmentas, kuris tikrai laukia Windows 10 – asmeniniai kompiuteriai. Būtent čia pokyčių laukia ne tik Microsoft, bet ir aparatinės įrangos gamintojai. Dabar belieka tikėtis, kad Microsoft išgirs ir jų balsus, o ne tik koncentruosis į mobilią rinką. Tokiu atveju PC rinkos laukia tolimesnis kritimas bei progreso stoka.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(156)
(40)
(116)

Komentarai (4)