Puikūs „PlayStation“ žaidimų konsolių pasiekimai  (1)

Kaip rodo „Sony“ paskelbti finansiniai rezultatai, „PlayStation 4“ ir toliau gali pasigirti labai gerais pardavimais. Remiantis ataskaitos duomeninis, spalio – gruodžio laikotarpiu kompanija pardavė 7,5 mln. „didelių“ konsolių, iš jų – 6,4 mln. „PlayStation 4“ vienetų. Didelio populiarumo paskutinį 2014 metų ketvirtį sulaukė ne tik įrenginiai, bet ir patys žaidimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo naudotojus taip pat susirado rankinės konsolės. „PSP“, „PS Vita“ ir „PS TV“ pardavimai siekė 1,4 mln. egzempliorių. Japonų gamintojas neatskleidė, kuris iš šių įrenginių sulaukė didžiausio susidomėjimo, tačiau galima daryti prielaidą, kad tai buvo naujausia „Vita“ serijos konsolė. Pažymima, kad „Sony“ vis dar tiekia rinkai „PlayStation 3“ konsolę. Minėtu ataskaitos laikotarpiu šį įrenginį įsigijo 1,1 mln. asmenų.

Labai gerai taip pat atrodo žaidimų ir tinklo paslaugų statistikos. Jų pardavimai lyginant su ankstesniais metais išaugo 16,8%. „Sony“ tiki, kad tokiems rezultatams teigiamą įtaką turėjo didelis „PlayStation 4“ populiarumas. Veiklos pelnas šiuo atveju siekė 228 mln. dolerių, o tai yra 122,8% geresni rezultatai nei analogišku praeitų metų laikotarpiu. Bendros veiklos pajamos, kurias generuoja pardavimai, turėtų padidėti 6,1%.

Reikėtų pažymėti, kad „Sony“ pakeitė savo prognozes visiems fiskaliniams metams. Žaidimų ir paslaugų segmentas turėtų užtikrinti 7% didesnes nei buvo anksčiau prognozuota pajamas, o parduodamų konsolių „PlayStation 3“ ir „PlayStation 4“ skaičius išaugti nuo 17 iki 17,5 mln. vienetų. Vertėtų paminėti, kad paskelbta informacija yra pažymėta kaip prognozė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (1)