Apple žada naują perversmą: lyginant su Apple Watch dabartiniai išmanieji laikrodžiai tik žaisliukai  (7)

Banko Goldman Sachs surengtoje konferencijoje kompanijos Apple generalinis direktorius Timas Cookas išsakė keletą svarbių komentarų, kalbėdamas apie būsimą kompanijos išmanųjį laikrodį Apple Watch, rašo puslapis Apple Insider.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, Timas Cookas pareiškė, kad Apple laikrodis taps tikru perversmu išmaniųjų laikrodžių rinkoje, o dabar rinkoje esančius produktus „išmaniaisiais laikrodžiais“ jis net negalėtų vadinti.

Pagarbos nesulaukė nei vienas iš daugybės prekyboje esančių išmaniųjų laikrodžių - tolesnėje nuorodoje galite susipažinti vien tik su tais išmaniaisiais laikrodžiais, kuriais prekiaujama Lietuvoje.

Apple su savo laikrodžiu ketina padaryti tai, ką padarė su grotuvu iPod ar planšetiniu kompiuteriu iPad – užkelti kartelę, kurios bandys siekti visi konkurentai.

Be to, Apple laikrodžiai kardinaliai pakeis jų savininkų gyvenimus, todėl jie negalės apsieiti be šių mobilių įrenginių. Bent jau tokias emocijas jaučia pats Timas Cookas, kasdien naudodamas Apple Watch.

Laikrodis supras balso komandas, pasitelkdamas firminį balso asistentą Siri, o viena iš Watch ypatybių bus gebėjimas sekti savininko aktyvumą ir kas valandą priminti, kad reikia atsistoti ir pajudėti.

Kiekvienos valandos pabaigoje laikrodis suvibruos, o Apple Watch savininkas turės tam tikrą laiką stovėti arba judėti, kad laikrodis daugiau neprimintų apie blogas ilgo sėdėjimo pasekmes.

Anot Timo Cooko, kuris rėmėsi medikų tyrimais, sėdimas gyvenimo būdas žmonėms kenkia ne ką mažiau, nei onkologiniai susirgimai. Apple susirinkimuose jau galima aiškiai matyti, kas turi firminį kompanijos laikrodį – jie reguliariai atsistoja iš savo vietų.

Apple Watch leis atsiskaityti už prekes ir paslaugas per mokėjimų sistemą Apple Pay. Kartu Timas Cookas pažymėjo, kad jo kompanija nerinks duomenų apie vartotojo judėjimą, apsipirkimo įpročius bei jo sąskaitų būseną.

Apple vadovas prisipažino, kad jo sąskaita jau tris kartus buvo tapusi kibernetinių atakų taikiniu, todėl jis asmeniškai supranta atsakomybę prieš vartotojus. Galiausiai pabrėžta, kad Apple Watch nustebins žmones savo funkcijų gausa ir jų teikiama nauda.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(10)
(8)

Komentarai (7)