Kas geriau atpažįsta vaizdus – mašinos ar žmonės?  (0)

Šių metų gruodžio 17 d. renginyje „ImageNet Large Scale Visual Recognition Challenge“ eilinį kartą tarpusavyje varžysis mašininio regėjimo sistemos ir algoritmai. Jame kasmet dalyvauja apie 50 komandų. Nors iki renginio dar toli, tačiau jau dabar galima susipažinti su namuose atliktų testavimų rezultatais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmuosius duomenis, kurie bus demonstruojami „ImageNet“ renginyje publikavo interneto gigantai Google ir Microsoft, rašo puslapis EE Times. Šaltinio teigimu, pirmą kartą mašinų „intelektas“ aplenkė žmogaus, kalbant apie vaizdų atpažinimą.

Atpažįstant atvaizdus, žmogaus daromas klaidų lygis sudaro apie 5,1%. Microsoft aparatinė – programinė intelekto sistema klaidų darė mažiau – 4,94%. Savo ruožtu, Google sistema buvo protingesnė ir už Microsoft – klaidų lygis siekė 4,9%.

Pranešama, kad viena iš renginio rėmėjų yra kompanija nVidia, kuri renginio dalyviams suteikia prieigą prie skaičiavimo spartintuvų masyvų, kurie sudaryti firminių GPU pagrindu.

Visi varžybų dalyviai aparatinius skaičiavimų resursus konfigūruoja kaip skirtingo lygio neuroninius tinklus. Šis metodas šiame mašinų „intelekto“ plėtros etape kol kas yra efektyviausias, nors kiekvienas dalyvis turi savų giliojo apmokymo būdų.

Tiesa, visiems dalyviams šiandien yra bendra tai, jog apmokymams naudojama milžiniška vaizdų duomenų bazė.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)