„Google“ užpatentavo „apyrankę nuo vėžio“  (0)

Bendrovė „Google“ gamins dėvimus įrenginius, kurie galėtų naikinti mūsų organizme tūnančias žalingas struktūras, rašo buzzfeed.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai JAV patentų biuro patvirtintoje patentinėje paraiškoje „Google“ aprašė naujovišką medicininės terapijos būdą, kurį taikant į žmogaus kraujotakos sistemą būtų įleidžiamos mažutės magnetinės dalelės. Šios dalelės, aktyvuotos apyrankės, atakuotų vėžines ląsteles ir su kitomis ligomis siejamus patogenus. Paraišką dar 2013 m. rugsėjį pateikė „Google“ gyvybės mokslų padalinio vadovas Andrew Conradas.

Tokio įrenginio naudotojas visų pirma turėtų susileisti, įkvėpti ar kitokiu būdu absorbuoti magnetines daleles taip, kad jos patektų į kraujotaką. Šios nanodalelės būtų pagamintos labai selektyviai, kad atpažintų konkrečias biologines molekules. Pavyzdžiui, jos galėtų jungtis prie baltymų, kurie yra siejami su Parkinsono ligos vystymusi, rašoma paraiškoje.

Pacientas turėtų užsimauti apyrankę taip, kad ją nuo stambios venos ar arterijos skirtų vos keli milimetrai. Kitaip tariant, gali būti silūlomos ne tik apyrankės riešui, bet ir dėvimi įrenginiai, kuriuos galima mautis ant kulkšnies, segtis prie krūtinės ar kur kitur.

Iš įrenginio į organizmą būtų perduodama energija (veikiausiai radijo impulsų pavidalu), kuri sukeltų magnetinių dalelių virpėjimą ir įkaitimą, tokiu būdu sunaikinant ar bent jau apgadinant patogeną, prie kurios dalelė būna prisijungusi.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tokiai „Google“ idėjai tinkamesnė vieta yra fantastinio filmo scenarijus, o ne realybė, tačiau šioje bendrovėje nestinga mokslininkų, vystančių iš tiesų revoliucines idėjas.

Štai „Google X“ laboratorijos mokslininkai ganėtinai sėkmingai kuria automobilį, kuriam nereikėtų vairuotojo, išmanius kontaktinių lęšius diabetikams, projektuoja dideliame aukštyje skraidysiančių balionų tinklą, kuris užtikrintų interneto ryšį net atokiausiuose pasaulio taškeliuose.

Kad apyrankės nuo vėžio idėja priartėtų prie realizavimo tikrame pasaulyje, jai dar reikės įveikti nemažai techninių ir biurokratinių kliūčių, todėl įrenginio, kurį pacientui galėtų rekomenduoti medikai reikės laukti dar mažų mažiausiai penkerius metus.

Patento paraiškoje aprašyta, kad ta pati apyrankė ne tik kepintų patogenus, bet ir galėtų matuoti paciento kraujospūdį, pulso dažnį, kūno temperatūrą. O taip pat galėtų atlikti ir įprastinio rankinio laikrodžio funkciją.

Kitaip tariant, panašu, kad ligų gydymas gali tapti ateities išmaniųjų laikrodžių funkcija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai (0)