Nemokamas internetas visiems – tiesiai iš Facebook rankų?  (9)

Šiandien „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas atskleidė kompanijos ateities planus. Grandioziškiausiai nuskambėjo kompanijos siekis Europai padovanoti nemokamo interneto galimybę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-04-16 Nemokamas internetas visiems – tiesiai iš Facebook rankų?  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot M. Zuckerbergo, naujoji „Facebook“ kompanijos paslauga „internet.org“ suteiks galimybę kiekvienam prisijungti prie interneto tinklo, kai tik to prireiks.

Kaip rašo „Independent“, M. Zuckerbergas prisipažino apie savo viziją sujungti du trečdalius pasaulio gyventojų, kurie neturi interneto šiuo momentu. Naujasis projektas turėtų kiekvienam suteikti nemokamą prieigą prie interneto tinklo ir naudotis jo tiekiamomis galimybėmis.

Nors „internet.org“ projektas kol kas gali pasiūlyti tik siaurą galimybių spektrą lyginant su visomis interneto teikiamomis galimybėmis, tačiau, kaip teigia pats M. Zuckerbergas, „net ir minimali prieiga prie interneto tinklo yra geriau nei jokios prieigos“.

Ši idėja sulaukė daugybės dėmesio iš M. Zuckerbergo pranešimo klausančių žmonių. Vienas garsiausių pasaulio verslininkų, seras Richardas Bransonas, pasiteiravo „Facebook“ įkūrėjo, kokią didžiausią naudą gali duoti šio projekto įgyvendinimas globaliu mastu.

Anot M. Zuckerbergo, globalaus nemokamo interneto tinklo sukūrimas suteiks žmonėms prieigą prie edukacinio pobūdžio informacijos, padės žmonėms įgyti žinių apie mediciną, sukurs platesnes galimybes įsteigti bei plėtoti savo verslus, kurs ir naujas darbo vietas.

Apibendrindamas savo idėją M. Zuckerbergas teigė, kad globalus interneto tinklas padės sukurti komunikacinę terpę, mediją, leidžiančią žmonėms daryti tai, ko šiuo metu be interneto ryšio jie negali daryti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Marius Monkevičius
(47)
(8)
(39)

Komentarai (9)