Vietoj apyrankės – lankstus išmanusis telefonas „Blu“ (Video)  (2)

50 įvairių sričių inžinierių susibūrė tam, kad išplėtotų projektą „Blu“, kurio tikslas – sukurti ant rankos nešiojamą išmanųjį telefoną su visomis šiuolaikinėmis funkcijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kūrėjai siekia sujungti aukščiausio lygio mobiliųjų įrenginių galią su išmaniųjų laikrodžių dėvėjimo patogumu. Telefono gamybai bus panaudoti lankstūs komponentai, pavuzdžiui, F-OLED (Flexible OLED) ekranas ir „Flex-Ion“ akumuliatorius, kurie vartotojams, pagal poreikius, leis keisti telefono formą iš plokščios į lanksčią. Kūrėjai įrangos pagrindu pasirinko pagal 20 nanometrų technologiją pagamintą procesorių „Snapdragon 810“, kuris sudarytas iš keturių produktyvių „ARM Cortex-A57“ ir keturių energiją taupančių „Cortex-A53“ branduolių. Vaizdo posistemė naudoja 4K palaikantį „Adreno 430“ valdiklį. Išmanusis telefonas taip pat gaus 2 GB RAM ir 64 GB pastovios atminties, GPS imtuvą, akselerometrą, giroskopą, atstumo jutiklį, elektroninį kompasą ir 13-megapikselių kamerą. Ekrano dydis bus 5,3 colių, raiška – 1920 × 1080 taškų. Aparatas „Blu“ neturės jokių lizdų. 4200 mAh akumuliatorius bus įkraunamas belaidžiu būdu, o su kitais įrenginiais keistis duomenimis bus galima per „Wi-Fi 802.11n/AC“, „Bluetooth 4.1“ ir NFC modulius. Naujiena galės veikti GSM, HSPA ir LTE tinkluose.

Drėgmei atsparaus korpuso matmenys bus 254 × 55 × 4,5 mm, o telefono svoris – 170 g.

Autoriai projekto įgyvendinimui finansavimo svetainėje „Kickstarter“ iš rėmėjų tikisi surinkti bent 470 tūkst. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(29)
(2)
(27)

Komentarai (2)