„Microsoft“ atskleidė, kas ir kiek mokės už „Windows 10“  (14)

Legalias „Windows 7“, „Windows 8“ ir „Windows 8.1“ versijas turintys namų naudotojai ne tik gaus nemokamą „Windows 10“ atnaujinimą, bet ir galės šia operacine sistema be papildomų mokesčių naudotis tol, kol veiks jų įrenginiai. Verslininkams ir „piratams“ turime prastesnių žinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ naują operacinę sistemą žada pradėti platinti liepos 29 dieną. Esamiems klientams, kurie turi legalias „Windows“ versijas, jau buvo pranešta, kad jie atnaujinimą galės įsidiegti nemokamai (turėtumėte pastebėti „Windows“ logotipą užduočių juostoje). Šiuo pasiūlymu jie galės pasinaudoti vienerius metus.

Tiesa, nebuvo aišku, kiek laiko operacinė sistema realiai liks nemokama. Apie technologijas rašantys žurnalistai svarstė, kad ilgai tobulintą produktą nemokamai išdalinusi „Microsoft“ jam gali pritaikyti „Office 365“ modelį, t.y. iš vartotojų būtų renkamas kasmetinis mokestis.

Pati „Microsoft“ apie tai kalbėti vengė. O pirmadienį, paskelbusi apie oficialų startą, korporacija paaiškino, kad paslėptų mokesčių taikyti neketina.

„Mes ir toliau pildysime „Windows 10“ inovacijomis, kad padėtume jums būti produktyvesniais ir maloniau leisti laiką. Kaip ir patys „Windows 10“, šie atnaujinimai bus nemokami visą jūsų įrenginio palaikymo laikotarpį“, – rašoma oficialiame „Microsoft“ tinklaraščio įraše, kuriame pristatomos operacinės sistemos naujovės.

„Microsoft“ atstovai Lietuvoje taip pat patvirtino, kad papildomų mokesčių už tolimesnį naudojimąsi „Windows 10“ rinkti nenumatoma.

Išimtys

Nemokamo atnaujinimo pasiūlymu negalės pasinaudoti verslo klientai – jiems už naujinius ir toliau teks mokėti. Taip pat juo negalės pasinaudoti vartotojai, kurių kompiuteriuose įdiegtos „piratinės“ versijos. Tiesa, „Microsoft“ atstovai užsimena, kad jie gali sulaukti ypatingų pasiūlymų.

„Nors nemokamas pasiūlymas atnaujinti į „Windows 10“ nebus taikomas nelicencijuotiems „Windows“ įrenginiams, kaip ir iki šiol, mes ir toliau siūlysime „Windows 10“ vartotojams, kurie naudojasi nelicencijuotais įrenginiais. Be to, kartu su kai kuriais partneriais planuojame labai patrauklius „Windows 10“ atnaujinimo pasiūlymus jų klientams, turintiems senesnius įrenginius, kurie nėra licencijuoti“, – užsiminė „Microsoft“ viceprezidentas Terry Myersonas.

Naujiems vartotojams operacinė sistema bus parduodama už panašią kainą, kaip ir jos pirmtakė. Namų vartotojams skirta „Windows 10 Home“ kainuos 119 dolerius, o „Windows 10 Pro“ – 199 dolerius, skelbia „Cnet“.

Minimalūs „Windows 10“ reikalavimai kompiuteriui:

* 1 GHz procesorius;

* 1 GB operatyviosios atminties (32 bitų versijai) arba 2 GB (64 bitų versijai);

* 16 GB laisvos vidinės atminties;

* „Microsoft DirectX 9“.

Pirmiausia atnaujinimą galės įsidiegti asmeninių kompiuterių ir planšečių savininkai, o telefonams skirtą „Windows 10 Mobile“ numatoma išleisti vėliau šįmet.

Svarbiausios „Windows 10“ naujovės: patobulintas „Start“ meniu, valdymo balsu asistento „Cortana“ integracija, „Microsoft Edge“ interneto naršyklė, pagerintas saugumas, atnaujinta programėlių parduotuvė „Windows Store“ ir kt.

„Microsoft“ tikisi, kad po 2–3 metų „Windows 10“ bus įdiegta milijarde įrenginių visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(46)
(11)
(35)

Komentarai (14)