Svarbiausios „Apple“ naujienos: „iOS 9“ ir „OS X El Capitan“  (0)

JAV technologijų milžinė „Apple“ pirmadienį pristatė būsimas operacinių sistemų versijas – mobiliesiems įrenginiams skirtą „iOS 9“ ir kompiuterių „OS X El Capitan“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonams „iPhone“ ir planšetėms „iPad“ skirta „iOS 9“ bus išleista vėliau šįmet. Svarbiausios naujovės – taupesnis baterijos naudojimas, spartesnis veikimas ir virtualios asistentės „Siri“ patobulinimai.

„Apple“ žada, kad ateityje „Siri“ pramoks dirbti su trečiųjų šalių programėlėmis ir turės panašias galimybes, kaip konkurentė „Google Now“. Pavyzdžiui, anglų kalba paprašius rasti nuotraukas, darytas konkrečiu metu konkrečioje vietoje, bus įjungta nuotraukų programėlė ir parodyti prašomi vaizdai.

Kitas pavyzdys – „iPhone“ nustačius, kad įrenginio savininkas sportuoja, jam bus pasiūlyta įsijungti atitinkamą muziką. Be to, telefonas pažymės ir siūlys įsijungti programėles, kurias tam tikru paros metu savininkas dažniausiai naudoja.

„Apple“ programinės įrangos vadovas Craigas Federighis pabrėžė, kad informacija iš trečiųjų šalių programėlių nebus apdorojama „debesyje“, taigi vartotojų privatumas nebus pažeidžiamas. „Mes tai atliekame tokiu būdu, kuris nepažeidžia jūsų privatumo – mes netikriname jūsų el. pašto, jūsų nuotraukų ar jūsų kontaktų „debesyje“, kad sužinotume daugiau apie jus. Atvirai sakant, mes tiesiog nenorime to žinoti“, – sakė jis, netiesiogiai pažerdamas kritikos „Google“.

Naujas „Siri“ galimybes galės išnaudoti ir kiti programuotojai, kuriantys aplikacijas „Apple“ įrenginiams. Taip pat programuotojams bus leista kurti programėles laikrodžiams „Apple Watch“.

Būsimoji kompiuterių operacinė sistema vadinsis „OS X El Capitan“, ją žadama išleisti rudenį. Joje naujovių kiek mažiau nei pernai pristatytoje „OS X Yosemite“, kurią jau įsidiegė daugiau nei pusė „Mac“ kompiuterių naudotojų.

Didelis dėmesys standartiškai skirtas kompiuterio efektyvumui ir energijos taupymui. Patobulintos pašto, paieškos funkcijos, „Safari“ interneto naršyklė ir kt. Pavyzdžiui, interneto naršyklės kortelėse bus rodoma, kurioje iš jų veikia garsas, patikusius langus taip pat bus galima „prisegti“ pagrindiniame lange.

„Apple“ pirmadienį taip pat paskelbė, kad nuo kito mėnesio mobiliųjų mokėjimų sistema „Apple Pay“ veiks ir Didžiojoje Britanijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai (0)