Vertingų resursų kosmose paieškai – NASA apsiginkluos superdronais (Video)  (0)

Neabejojama, jog sukurti tinkamą žmogui gyventi aplinką svetimoje planetoje bus neįtikėtinai sunku. Tačiau NASA nenori pasiduoti ir tikisi palengvinti bent vieną iš kosminio prieglobsčio sukūrimo etapų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA inžinieriai kuria specialius kvadrokopterius, kurie gebės svetimose planetose ieškoti naudingųjų iškasenų ir kitų gyvybei palaikyti reikalingų medžiagų.

Šiuo metu NASA „Swamp Works“ laboratorijoje jau yra kuriami prototipiniai superdronai, gavę „Extreme Access Flyers“ vardą. Jie gebės veikti itin retoje atmosferoje ar netgi beorėje aplinkoje. Tai leis įgyvendinti specialūs dujiniai varikliai, aprūpinti rotoriais, skirtais skristi ir manevruoti.

Robas Muelleris, „Swamp Works“ technologas, teigė, jog „norint panaudoti resursus Marse ar asteroide, visų pirma, reikia juos surasti. Jie [resursai] greičiausiai yra sunkiai pasiekiamose vietose, kur yra nuolatinis šešėlis. Kai kurių kraterių sienos gali siekti 30 laipsnių kampą, o tai pernelyg statu bet kokiam kosmoeigiui“.

Taigi, sukurtieji dronai būtų panaudoti tokioms misijoms bei ieškotų vandens ar ledo paimdami mėginius ir juos nugabendami į tyrimų laboratoriją.

Tolimesniuose NASA planuose yra toks kvadrokopteris, kuris gebėtų itin efektyviai surasti vandenį ar kitus elementus, kurie gali būti panaudoti kaip kuras erdvėlaiviams ar oras žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (0)