Kinija parodys savo „lėktuvnešių žudikę“ (Video)  (47)

Kinijos sostinėje per griausmingą paradą, skirtą 70-osioms Antrojo pasaulinio karo pabaigos metinėms, Kinijos valdžia ketina pademonstruoti naują raketos „Dong Feng-21D“ (DF-21D), kurią spauda jau pakrikštijo „lėktuvnešių žudike“, modelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remdamasis kinų karo ekspertais, tai skelbia leidinys „The Financial Times“. Raketa bus parodyta per karinį paradą rugsėjo 3 dieną. Į šį paradą ketina atvykti ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, rašo newsru.com.

Raketa, kuri, Kinijos karinės vadovybės teigimu, jau buvo viešai parodyta per parado repeticiją, gali pasiekti greitį, dešimt kartų viršijantį garso greitį. Teigiama, kad jos neįmanoma perimti.

Anksčiau DF-21D oficialiai buvo paminėta tik Kinijos gynybos ministerijos pareiškime 2011 metais. Tuomet buvo teigiama, kad tokia raketa yra kuriama. Vakarų gynybos ekspertų nuomone, jos veikimo diapazonas sudaro 900 – 1500 km, rašo RBK.

DF-21D yra vienintelė pasaulyje priešlaivinė balistinė raketa, galinti įveikti lėktuvnešių gynybos sistemas. Kaip ir tarpžemyninė balistinė raketa, DF-21D paleidžiama į orbitą, o tuomet grįžta atgal į atmosferą, kur gali manevruoti artėdama savo tikslo link.

1200 raketų DF-21D vertė prilygsta vieno JAV lėktuvnešio vertei. Analitikų nuomone, tai kelia grėsmę JAV karinio jūrų laivyno dominavimui viso pasaulio vandenyse. Be to, per paradą Pekine bus pristatyta viršgarsinė priešlaivinė sparnuotoji raketa YJ-12, kurios skrydžio nuotolis siekia 250 km.

Ji paleidžiama iš strateginio bombonešio „H-6K“, kuris buvo sukurtas pagal sovietų gamybos „Tu-16“. Kinijos valdžia tvirtina, kad 84 proc. per šį paradą pademonstruotos karinės technikos bus parodyta pirmą kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(4)
(15)

Komentarai (47)