Dyzelinas po 82 centus už litrą gali atkeliauti ir į Vilnių  (9)

„Jozita“ yra bene garsiausias lietuviško kapitalo degalinių tinklas šalyje. Vos šešių degalinių tinklas išgarsėjo prieš mažiau nei metus, mat „Jozitos“ švieslentėse litro dyzelino kaina yra apie 10 centų mažesnė nei „Neste“, „Statoil“ ar „Lukoil“. 2015-ųjų pabaigoje „Jozita“ sulaukė konkurencijos – jai iššūkį metė kitas nedidelis lietuviškas degalinių tinklas „Skulas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio tinklo mažmeninės prekybos degalinės yra didžiausiuose miestuose visoje Lietuvoje, o sumažintą kainodarą jos taiko nuo gruodžio pradžios trijuose miestuose: Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Gruodžio 21-ąją, pirmadienį, palyginus „Skulo“ degalinę Kaune su „Jozitos“, pastarojoje litras benzino bei dyzelino kainavo tik 1 centu mažiau – 81 ct. Tačiau „Jozitoje“ atsiskaityti galima tik grynaisiais pinigais, o „Skulas“ priima ir mokėjimo korteles.

Netoliese esančioje „Neste“ degalinėje litras dyzelino kainavo 92,6 ct, o „Statoil“ – 94,3 ct (abiejose degalinėse klientams taikoma papildoma 3,5 ct nuolaida). Benzino kainų skirtumai mažesni – litras A95 markės „Neste“ kainavo 1,039 Eur, „Statoil“ – 1,066, „Jozitoje“ – 0,98 Eur, o „Skule“ – 0,99 Eur.

„Kaune yra trys degalinės – Ašigalio g., Marvelėje ir Mitkūnuose, tačiau ne tik Kaune dirbam. Panašios kainos ir Šiauliuose, Klaipėdoje yra, tik ne visur žinot. Klientų padaugėjo, ypač praėjusį savaitgalį. Jūs parašysit, bus dar geriau“, – linksmai nusiteikęs pasakojo anonimu likti norėjęs „Skulo“ degalinių tinklo atstovas.

Jis paaiškino kitą sprendimą – kodėl degalinėse nuspręsta atsisakyti nuolaidų kortelių.

„Pas mus kainos ir taip žemos buvo, su nuolaidų kortelėmis išeidavo tos pačios arba dar mažesnės nei „Jozitoje“, tačiau mūsų žmonės žiūri tik į švieslentę ir turbūt nepasiskaičiuoja – jiems atrodo, kad brangiau. Mes taip padarėm, kad švieslentėse mažos kainos būtų. Anksčiau ar vėliau visur taps vienodos tos kainos, juk negali būti, kad pas vieną eilės didelės, o kiti tušti stovi“, – kalbėjo vyras.

Jis neslėpė, kad dabar – eksperimento stadija. „Į minusą“ degalinės nedirba, tačiau dabartines kainas tinklo atstovas linkęs vadinti eksperimentinėmis – galbūt jos vėliau bus pakeltos, o gal išliks tokios pačios. Vis tik optimizmo jam netrūksta.

„Vilniuje? Kodėl gi ne, galbūt, bet norime pasižiūrėti kelis mėnesius, kaip čia pasitvirtins. Niekas nesako, kad ne – žiūrėsim, kas išeis“, – galimybės Vilniuje esančioje vienintelėje „Skulas“ degalinėje sumažinti kainas neatmetė tinklo atstovas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Sviklas
(17)
(4)
(13)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: