Nepatyrusi vilkiko vairuotoja Indianoje nugriovė 135 metų senumo geležinį tiltą  (10)

Absurdiškiausia yra ne tai, kad 23-ejų vilkiko vairuotoja Mary Lambright Šv. Kalėdų dieną sugalvojo savuoju naujutėlaičiu 2015 m. gamybos 30 tonų sveriančiu vilkiku "Volvo" pervažiuoti per šį trapų, relikvinį dar 1880-asiais statytą tiltelį Paolyje (Indiana, JAV). Mergina žinojo, kad tilto keliamoji galia yra tik 6 tonos. Deja, ji nežinojo, kiek 6 tonos būtų skaičiuojant svarais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-12-29 Nepatyrusi vilkiko vairuotoja Indianoje nugriovė 135 metų senumo geležinį tiltą  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip tik tokį savo poelgio paaiškinimą ji pateikė eismo įvykį užfiksavusiems policijos pareigūnams.

Vilkiko vairuotoja puspriekabėje vežė 43 tūkst. svarų į buteliukus išpilstyto vandens. Žinia, 1 svaras lygus 0,453 kg. Taigi, ji vežė 19,8 tonos krovinį. O kur dar paties vilkiko ir puspriekabės svoris. Bet istorinis tiltas buvo pajėgus atlaikyti tik 6 tonų svorį.

Beje, tiltas buvo ne tik nepakankamai tvirtas, bet ir akivaizdžiai per žemas – nors pats vilkikas pro jo "lubas" pralindo, puspriekabė buvo pernelyg aukšta. Po tokio stuktelėjimo tilto konstrukcija pasidarė nestabili ir nė trečdalio tilto neįveikęs vilkikas beviltiškai įlūžo.

Policijos ataskaitoje rašoma, kad "panelė Lambright žinojo apie šį 135 metų geležinį tiltą ir netgi buvo ne kartą ir ne du juo važiavusi – tiesa, asmeniniu lengvuoju automobiliu". Vairuotoja taip pat "žinojo apie kelyje stovėjusį ribojantį ženklą, draudžiantį sunkesnių nei 6 tonos vilkikų eismą per Paolio tiltą. Vairuotoja teisinosi, kad nežinojo, kiek svarų sudaro šešias tonas. Vairuotojai buvo paaiškinta, kad autoįvykio metu jos vairuojamo vilkiko sąstato svoris siekė apie 30 tonų.

Šiemet teisę vairuoti vilkikus įgijusi mergina taip pat aiškino nepasitikėjusi savo sugebėjimais važiuoti vilkiku atbuline eiga, todėl nusprendė surizikuoti ir vis dėlto  pamėginti pervažiuoti geležiniu tiltu. Šis neatlaikė nė trečdalio vilkiko ir puspriekabės sąstato ilgio. Taigi, rizika nepasiteisino.

Pranešama, kad tilto sugriovimo nuostolius turės atlyginti vežėjų bendrovė, kurioje buvo įsidarbinusi nepatyrusi vairuotoja. Pati panelė M. Lambright sužalojimų išvengė ir atsipirks 135 dolerių bauda – už "neatsakingą vilkiko vairavimą", už "kelio ženklų nepaisymą" ir už "leistino svorio viršijimą važiuojant tiltu".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(3)
(25)

Komentarai (10)