Sunkiasvorė Vokietijos karinė technika pasiekė Lietuvą (Video)  (1)

Balandžio 8 d. Šeštokų geležinkelio stotyje Vokietijos kariuomenės rotacinių pajėgų kontingento kariai vykdė sunkiosios karinės technikos perkrovimo darbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Vokietijos geležinkeliu atgabentos pėstininkų kovos mašinos „Boxer“, šarvuoti žvalgybos visureigiai „Fennek“, šarvuoti transporteriai „Fuchs“ ir kita technika buvo perkraunama ant Lietuvoje naudojamos geležinkelio vėžės ir ruošiama pervežimui į Gaižiūnų poligoną.

Dalyvauti pratybose Lietuvoje iš viso jau yra atvykę apie 300 Vokietijos kariuomenės Prancūzų-vokiečių brigados 291-ojo pėstininkų bataliono karių, kurie kartu atsigabena ir apie 150 vienetų kovinės technikos. Kariai atskrido lėktuvu, o technika gabenta geležinkeliu.

Vokietijos kariai ir technika dislokuojama Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione, Rukloje.

Iki liepos mėnesio Lietuvoje dislokuoti vokiečių kariai vykdys savo padalinio karinį rengimą, taip pat dalyvaus mūsų šalyje vyksiančiose nacionalinėse ir tarptautinėse pratybose „Medžiotojas 2016“, „Geležinis Vilkas 2016“ ir kitose. Kartu su vokiečiais treniruosis ne tik Lietuvos, bet ir Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Liuksemburgo kariai.

Planuojama, kad šią Vokietijos rotacinių pajėgų grupę nuo liepos pakeis kita karių pamaina iš artilerijos vieneto.

Stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione bendroms pratyboms ir mokymams šiemet į Lietuvą per kelis etapus atvyks iš viso per 600 Vokietijos rotacinių pajėgų karių ir keli šimtai vienetų karinės technikos.

Lietuva atvykusiems sąjungininkų kariams teikia visą reikiamą priimančiosios šalies paramą – užtikrina karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę paramą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (1)