Neskubėkite: šiomis dienomis gausite baudą, jei greitį viršysite bent 1 km/h  (13)

Visą šią savaitę, balandžio 18–24 dienomis, policijos pareigūnai vykdo Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotą saugaus eismo akciją, skirtą transporto priemonių važiavimo greičio kontrolei užtikrinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiai akcijai skirta ir antrą kartą Europos šalyse organizuojama 24 valandas truksianti specialioji prevencinė priemonė „Greitis“ (Speed Marathon). Ji bus vykdoma balandžio 21–22 dienomis, šį ketvirtadienį ir penktadienį, nuo 6 iki 6 valandos, 20-tyje Europos šalių, tarp jų ir Lietuvoje.

Tęsiant praėjusių metų tradiciją, mūsų šalyje ši 24 valandas truksianti specialioji policinė priemonė pavadinta „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti...“.

Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad minėtą dieną (visą parą) mūsų šalies keliuose įrengtos greičio matavimo sistemos fiksuos visas transporto priemones netaikant jokios tolerancijos ir vairuotojai (transporto priemonių savininkai) už Kelių eismo taisyklių pažeidimus turės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.

Pirmą kartą pernai vasarą paskelbus apie tokią akciją, tą dieną eismo įvykiuose nežuvo nė vienas žmogus, o rugsėjo pirmąją savaitę, kai vyko akcija, nežuvo nė vienas vaikas.

Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Suomijos kelių policijos pareigūnai daugiausia dėmesio skirs tarptautiniam keliui E67 „Via Baltica“.

Europos kelių policijos tinklo TISPOL prezidentas Aidan Reid, Airijos kelių policijos atstovas, sako: „Šia prevencine priemone siekiame, kad vairuotojas nuolat galvotų apie saugų važiavimo greitį, tiek nustatytą leistiną, tiek ir atsižvelgus į važiavimo sąlygas. Taip elgdamasis vairuotojas gali sumažinti ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams keliamą pavojų. Ši 24 valandų prevencinė akcija yra vienas iš mūsų tinklo tikslų – mažinti eismo įvykiuose nukentėjusių žmonių skaičių ir siekti, kad Europos keliai būtų saugūs.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(6)
(11)
(-5)

Komentarai (13)