Paskelbta neapkarpyta vaizdo medžiaga kaip „Islamo valstybės“ kovotojai kaunasi su kurdais (Video)  (10)

Vadinamoji „Islamo valstybė“ (IS) nuolat skelbia propagandinius įrašus, kuriuose giriasi įspūdingomis pergalėmis Sirijoje ir Irake. Tačiau „Vice News“ žurnalistai gavo kadrų, rodančių, kad situacija kur kas chaotiškesnė. Prie žuvusio kovotojo galvos pritvirtintos kameros įrašai paliudijo, kad džihadistai yra priversti trauktis nuo kurdų Šiaurės Irake.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vice News“ skelbia, kad IS kovotojas, kuris į frontą vykdavo prisitvirtinęs prie šalmo vaizdo kamerą, kovo mėnesį žuvo per mūšį su kurdais į šiaurę nuo Mosulo miesto Irake.

Vaizdo įrašo autentiškumo patvirtinti neįmanoma, tačiau IS propagandininkai ne kartą skelbė panašiu stiliumi nufilmuotus vaizdus.

Galbūt džihadistų grupuotė ir šios kameros duomenis būtų panaudojusi propagandai, tačiau neapdirbta, neapkarpyta vaizdo medžiaga liudija ne tariamą kovotojų drąsą, o paniką, baimę ir padriką gyvenimą prie fronto linijos.

Vaizdo įraše, kurį paskelbė „Vice News“, iš pradžių rodomas būsimojo savižudžio sprogdintojo atsisveikinimas su kitais kovotojais. Mirtininkas paprašo perduoti linkėjimų jo motinai ir išvažiuoja vykdyti misijos sprogmenų prikrautu automobiliu.

Tuomet džihadistas, prie šalmo prisitaisęs vaizdo kamerą, ir dar trys kovotojai išvyksta fronto linijos link. Ten jau vyksta IS kovotojų ir pešmergų – kurdų sukarintų pajėgų – susirėmimai.

Veiksmas toliau vyksta mašinoje, kuria kurdų link lekia džihadistai. Jie į priešininkus šaudo vokišku kulkosvaidžiu MG3, leidžia granatas, raketas, tuo pačiu metu nepamiršta pasiginčyti. Ypač daug priekaištų – kovotojui Abu Hajaarui.

Netrukus ši džihadistų grupelė priverčiama šokti iš mašinos – į ją pataiko pešmergų paleista raketa, akimirksniu pražudanti vairuotoją.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(5)
(25)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: