Išrastas revoliucinis būdas įkrauti mobiliuosius prietaisus: pakaks vien augalo (Video)  (1)

Ne paslaptis, kad daugybė mokslininkų per dienas ir naktis pluša tam, kad atrastų dalykus, kurie pagerintų gyvenimo kokybę. Tačiau ar kada pagalvojote, jog gali ateiti toks laikas, kai norint įkrauti savo mobiliojo telefono, planšetinio kompiuterio ar kito išmaniojo įrenginio bateriją nebereikės jo jungti į elektros lizdą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad tai įvyks jau gruodžio mėnesį, mat rinkoje pasirodys naujas produktas, dėl kurio daugybę prietaisų bus galima įkrauti prijungus juos tiesiog prie augalo!

Barselonoje įsikūrusi pradedančioji įmonė „Arkyne technologies“, kurioje susibūrė specialistai, puikiai išmanantys nanotechnologijas, pramonės bei kompiuterių inžineriją, teigia, kad elektros energiją galima pasigaminti itin paprastai.

Komanda sukūrė vazoną su specialia technologija. Į jį pasodinus augalą, pradeda gamintis energija. Pakanka į vazone esantį kištuką įjungti savo įrenginio kabelį ir jis kuo puikiausiai įsikraus!

Iliustracijoje pavaizduotas naujovės mechanizmas.

Pasak kūrėjų, tai bus vienas ekologiškiausių ir mažiausiai kenksmingų būdų, o bateriją per dieną pavyks įkrauti net iki trijų kartų. Pats įrenginys kainuos apie 100 eurų.

Vaizdo įrašas, kuriame pavaizduotas ir įrenginio veikimo principas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai (1)