Vaizdo medžiaga iš nežymėto policijos automobilio: kas nepraleidžia skubančių medikų (Video)  ()

Skubantiems greitosios pagalbos automobiliams kelią privalo duoti visi. Deja, švyturėlius ir garsiai kaukiančias sirenas kai kurie vairuotojai tiesiog ignoruoja. LRT TELEVIZIJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ išvyko į reidą kartu su kelių policijos pareigūnais. Kiek eismo dalyvių aplink save nieko nemato ir negirdi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švyturėliai ir kaukiančios sirenos – mažai tikėtina, kad skubantys greitosios pagalbos automobiliai galėtų būti nematomi ir negirdimi.

VšĮ „Greitosios medicinos pagalbos stoties“ vairuotojas Valdas Jauniškis sako, kad kelyje pasitaiko ir tokių, kurie nepraleidžia piktybiškai.

„Galbūt dažniau jaunimas negirdi ar nenori girdėti [kaukiančių sirenų]. Antraeilininkai taip pat nemėgsta praleisti greitosios pagalbos automobilių. Naktį švyturėliai būna ryškūs, bet pasiveji automobilį, o jo vairuotojas – nereaguoja“, – pasakoja V. Jauniškis.

Į nelaimės vietą skubantys, ar sunkų ligonį vežantys specialistai apgailestauja,  kad kai kurie eismo dalyviai ekstremaliose situacijose tiesiog nežino kaip elgtis.

KET nurodo, kad specialiam transportui su įjungtais švyturėliais ir sirena judant dvipusio eismo keliu, turinčiu ne daugiau kaip keturias eismo juostas, sustoti privalo visi eismo dalyviai, ir judantys ta pačia kryptimi, ir priešpriešiais.  Už šios taisyklės ignoravimą gresia bauda nuo 57 iki 115 eurų arba teisės vairuoti atėmimas nuo 2 iki 6 mėnesių.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()