Proveržį žadantis namų robotas: gauti tūkstančiai užsakymų (Video)  ()

Susipažinkite – Badis, mielas ir draugiškas robotas. Jis gali mums pasekti pasaką, pasiūlyti receptą arba pasaugoti namus, kol būsime išvykę. Be to, jis tikrai labai mielas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sveiki. Mano vardas – Badis“, – sako į animacinio filmuko personažą panašus robotas.

Kol kas tai tik prototipas, tačiau jau gauta užsakymų tūkstančiui tokių robotų. Iki metų pabaigos jie turėtų pasiekti savo naujuosius šeimininkus.

„Kurdami Badį, siekėme dviejų tikslų. Pirma, roboto kaina turėjo būti prieinama. Antra, norėjome sukurti robotą, galintį perteikti emocijas. Manome, kad tai labai svarbu, jeigu norime, kad robotų būtų visuose namuose“, – sako „Blue Frog Robotics“ įkūrėjas Rodolphe`as Hasselvanderis.

Badis pardavinėjamas kaip naujas šeimos narys. Jis gali žaisti su vaikais, padėti seniems žmonėms ir netgi sukelti aliarmą, jeigu jiems reikia pagalbos. Badis gali savarankiškai keliauti po namus. Jis gali netgi pasekti pasaką.

Badžio bendravimas su žmonėmis vis dar labai primityvus. Jis tiesiog vykdo įsakymus. Tačiau ateities robotai turėtų sugebėti kur kas daugiau. Mokslininkė Laurence Devillers su savo komanda kuria programinę įrangą robotams, kad jie galėtų atpažinti ir reaguoti į žmonių emocijas.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: