Štai taip ateina „Apple“ saulėlydis: neįmanoma pakeisti genijaus  (8)

Steve'o Jobso oficialios biografijos autorius Wateris Isaacsonas įsitikinęs, kad „Apple“ niekada nesugebės atrasti pamainos savo kūrėjui ir buvusiam vadovui Steve'ui Jobsu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Biografijos autorius įsitikinęs, kad „kito svarbaus dalyko“ kompanija jau neatras. Tačiau tai nereiškia, kad Timas Cookas nėra puikus vadovas.

„Panašu, kad kompanijai trūksta galingojo vizionieriaus Steve'o Jobso. Šioje situacijoje negali pasakyti atraskime ar „pakeiskime Steve'ą Jobsą. Taip nebūna, nes niekas negali jo pakeisti“, – tvirtino W. Isaacson CNBC, duodamas interviu ir atsakydamas į klausimą apie dabartinę „Apple“ kovą dėl išlikimo.

Jis aiškino, kad S. Jobsas buvo genijus, turėjęs gerą intuiciją ir galėjęs apibrėžti, ko vartotojai norės iš naujų produktų ir paslaugų. „Aš nežinojau, kad kišenėje norėsiu nešiotis tūkstantį dainų, tačiau dabar nebegaliu gyventi be šio gėrio, vadinamo „iPod“.

Tačiau nepaisant intuicijos ir didelės „iPod“ bei „iPhone“ sėkmės, S. Jobsas niekada nepriėmė „Apple“ produktų kaip savo asmeninių pasiekimų, tvirtino W. Isaacsonas. Jo nuomone, tai visada buvo laikoma kompanijos, komandos pasiekimu, prie kurio prisidėjo ir Jony Ive, Philas Schilleris, Timas Cookas ir kiti.

W. Isaacsonas pabrėžė manantis, kad T. Cookas yra puikus vadovas: „Taip galvojo ir S. Jobsas, kuris T. Cooko prašė nesikelti kasryt su mintimi „o ką mano vietoje darytų S. Jobsas?“

Anksčiau šį mėnesį „Apple“ patyrė tokį nuopuolį kokio nebuvo turėjusi per 18 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(23)
(36)
(-13)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: