Technologijų proveržis: 3 kartus padidinta atminties talpa atveria visiškai naujas galimybes  ()

IBM mokslininkams pirmą kartą pavyko sutalpinti tris bitus duomenų elemente naudojant kintamosios būsenos atminties technologiją (phase-change memory – PCM). PCM formatas nėra naujovė, tačiau iki šiol viename elemente tyrėjams pavykdavo sutalpinti po bitą informacijos, rašo sciencealert.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma dabartinių įrenginių kaip išmanieji telefonai ar nešiojamieji kompiuteriai naudoja DRAM (dynamic randm access memory) ir flash tipo atminties kombinaciją. Pirmoji veikia kaip aktyvioji atmintis, kai įrenginiai įjungti, o antroji yra ilgalaikė ir informaciją saugo, kai įrenginiai išjungiami arba įjungiami.

Tačiau per pastaruosius kelerius metus PCM pritraukė visos industrijos dėmesį kaip galima universali atminties technologija dėl greičio, tvarumo, tankumo ir nekintamumo. Pavyzdžiui, skirtingai nei DRAM tipo atmintis, PCM nepraranda duomenų ją išjungus, ir technologija gali gyvuoti 10 mln. įrašymo ciklų. Palyginimui, flash tipo atmintis gyvuoja 3 tūkst. įkrovimo ciklų.

IBM mokslininkai mato ir hibridinių PCM pritaikymo būdų kartu su fash tipo atmintimi. Išmaniojo telefono operacinė sistema galėtų būti talpinama PCM, tai leistų telefoną įjungti vos per keletą sekundžių. Įmonių erdvėje visa duomenų bazė galėtų būti talpinama PCM ir tai leistų akimirksniu tvarkyti skubias užklausas, pavyzdžiui, finansinius pavedimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()