TOP 13 geriausių „iOS 10“ naujovių, kurios atkeliaus į „iPhone“ ir „iPad“  (6)

„Apple“ programėlių kūrėjams skirtas renginys WWDC 2016 buvo kupinas naujovių ir palietė beveik kiekvieną „Apple“ produktų liniją, tačiau labiausiai laukta pranešimų apie „iOS 10“ naujoves. Bgr.com susistemino ir pateikia 13 įdomiausių naujos „iPhone“ ir „iPad“ operacinės sistemos versijos funkcijų, kurias savo telefonuose vartotojai galės išmėginti jau šį rudenį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-06-16 TOP 13 geriausių „iOS 10“ naujovių, kurios atkeliaus į „iPhone“ ir „iPad“  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atnaujintas užrakintas ekranas

„Apple“ perkūrė užrakinto telefono ekrano funkcionalumą. Nuo šiol „iOS 10“ turės funkciją, kuris leis atrakinti telefoną jį pajudinus nespaudžiant jokių mygtukų.

Atnaujintame užrakintame ekrane taip pat bus galima į gamyklines ir trečiųjų šalių programėles atsakyti neatrakinant ekrano (pavyzdžiui, išsiųsti žinutę).

Vartotojai galės ištrinti visus pranešimus vienu paspaudimu panaudoję 3D Touch, o valdiklius užrakintame ekrane bus galima pasiekti greitai pabraukus ekraną į dešinę.

„Siri“ integracija

Virtuali „Apple“ asistentė „Siri“ atverta ir trečiųjų šalių programėlių kūrėjams, todėl į įvairias ne „Apple“ kurtas programėles bus integruotos ir balso komandos. Ateityje išsikviesti taksi ar užsisakyti maisto galėsite tik balso komandomis.

„Quick Type“ patobulinimas

„Siri“ intelektas atkeliaus ir į „Apple“ klaviatūrą. Bendrovė panaudojo giliojo mokymosi algoritmą ir žada dramatiškai pagerinti „Quick Type“ rašomų žodžių pasiūlymus. Taip pat veiks ir „Siri“ integracija, kuri naudos kontekstinę informaciją. Pavyzdžiui, jei kas nors paklaus, kur esate, jums automatiškai bus pasiūlyta žinutėje nurodyti savo buvimo vietą.

Nauja nuotraukų programėlė

Pažengusios giliojo mokymosi technikos nuotraukų programėlę papildys veido atpažinimo funkcija. Visų jūsų šeimos narių ir draugų nuotraukos automatiškai bus sugrupuojamos į nuotraukų albumus, tas pats bus daroma ir su objektais (kalnais, medžiais, arkliais ir pan.).

Ir visa tai vyks tik jūsų įrenginyje, tad „Apple“, skirtingai nei „Google“ su „Google Photos“, nesiųs jūsų privačių duomenų į jos serverius.

Kita funkcija – „Memories“, automatiškai sugrupuos nuotraukas ir iš jų galės rodyti skaidres. Pavyzdžiui, jei atostogaudami padarysite 200 nuotraukų, „iPhone“ jas sugrupuos į vieną „atsiminimų“ aplanką. Kiekvienam atsiminimui bus automatiškai priderinama muzika ir sukuriamas vaizdo įrašas.

Proaktyvūs žemėlapiai

Žemėlapių funkcija nuo šiol taps šiek tiek aktyvesnė. Pavyzdžiui, jei eidami į darbą dažnai atidarote žemėlapių programėlę, jums „Apple Maps“ pasiūlys kelionės maršrutą iki darbo, kuris turėtų padėti išvengti spūsčių.

Proaktyvios vietos nustatymo funkcijos leis greitai rasti šalia esančius restoranus, kai atidarysite programėlę, pavyzdžiui, vakarienės metu.

Pristatyti ir žemėlapių plėtiniai, kurie bus pasiekiami trečiųjų šalių programėlių kūrėjams. Jei ieškosite programėlės, „OpenTable“ plėtinys padės užsirezervuoti laisvą staliuką, o „Uber“ – užsisakyti taksi neuždarant žemėlapių programėlės ir pan.

Perdaryta „Apple Music“

„Apple Music“ yra puiki praėjusiais metais pristatyta paslauga, tačiau dėl jos sulaukta aibės vartotojų skundų. Atsižvelgdama į juos „Apple“ iš pagrindų perdarė programėlės vartotojo aplinką.

Nauja vartotojo aplinka yra kur kas „švaresnė“ ir patrauklesnė akiai.

Pirmasis skirtukas nuo šiol bus jūsų muzikos biblioteka, o „Now Playing“ ekrane galėsite matyti ir dainų žodžius. Skirtuke „For You“ bus rodomos automatinės jums skirtos muzikos rekomendacijos, paremtos jūsų mėgstama muzika.

Programėlių atnaujinimai

Daugiau nei 650 mln. naudotojų kas mėnesį turinti „Apple News“ programėlė buvo visiškai perkurta. Nauja vartotojo aplinka bus panaši į „Apple Music“.

„Apple News“ nuo šiol bus galima greitai pasiekti svarbiausias temas. Remiantis jūsų pomėgiais programėlė automatiškai sukurs naujas, atsiras ir įvykinių naujienų (breaking news) ir jų prenumeratos katalogai.

„Message“ funkcijos

Gavus žinutę su specialiomis nuorodomis turinys, pavyzdžiui, vaizdo įrašai, bus rodomi automatiškai, o muzika, kai kas nors atsiųs dainą „Apple Music“, pradės groti dar būnant programėlėje.

„Apple“ atnaujino ir emocijų mygtukus – šypsenėlės klaviatūroje bus tris kartus didesnės, o „Quick Type“ pasiūlys emocijų simbolius.

Žinučių programėlėje įtraukti ir nauji efektai, kurie leis siųsti žinutes su animuotais pokalbių burbuliukais. Burbuliukai, priklausomai nuo emocijų, galės padidėti arba sumažėti. Yra ir daugiau efektų.

Nauja namų programėlė

„Apple“ pristatė programėlę „Home“, kuri leis valdyti visus su „HomeKit“ suderinamus išmanius prietaisus, pavyzdžiui, balso komandomis užtraukti užuolaidas arba išjungti šviesas. „HomeKit“ bus pasiekiamas ir per „Control Center“ programėlę.

„Phone“ atnaujinimas

„Phone“ aplikacija nuo šiol automatiškai galės transkribuoti balso žinutes, o programėlių programavimo plėtinys leis užblokuoti sąraše esančius nepageidaujamus skambučius ar žinutes be jokių papildomų vartotojo pastangų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(9)
(2)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: