Pora erdvų butą iškeitė į 13 kv. metrų namelį ant ratų – dabar turi tai, apie ką svajojo (Foto)  ()

Amerikiečiai Aaronas Castle'as ir jo sužadėtinė Candance Anderson nusprendė įsikurti gerokai mažesniame būste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie taip pasielgė, kad galėtų susitaupyti bent kiek pinigų.

Pora atsikratė nemažai nereikalingų daiktų bei rūbų, tam kad galėtų įsisprausti į beveik 13 kv. metrų namelį ant ratų.

Šį būstą, kuris yra mažesnis nei dviejų vietų garažas, pora pasistatė pati, nors jo plotas itin mažas, čia įrengtos visos būtiniausios erdvės. Užsukus į vidų galima aptikti virtuvės zoną su virykle, vonią bei kompostuojantį tualetą.

Čia įrengtas net antrasis aukštas, kuriame lengvai tilptų ir karališko dydžio dvigulė lova.

Pora savo naujuosiuose namuose jaučiasi itin patogiai, vis dėlto, kartais jiems tenka susidurti su sunkumais norint pastatyti savo būstą ant ratų San Fransisko apylinkėse.

A. Castle'as kartu su sužadėtine iš pradžių bandė įsikurti netoliese esančiame Redvudo miestelyje, tačiau vietos pareigūnai nurodė, jog pora poilsinėje transporto priemonėje negali gyventi, kol ji statoma gyvenamųjų namų kaimynystėje.

Paaiškėjo, jog gyvenimas būste ant ratų trikdo viešąją tvarką, todėl jiems teko persikelti į kitą miestą, o savo transporto priemonę laikinai įkurdinti bažnyčios galiniame kieme.

„Nedideli būstai vis dar laikomi naujove, ko gero prireiks poros metų, kol valdžia atras jiems deramą vietą“, – svarstė A.Castle'as.

„Kol kas didžiausia kliūtis yra surasti vietą, kur būtų galima tokį namą pastatyti. Daugelyje miestų tokie objektai negali stovėti nei jų savininkams priklausančioje žemėje, nei kieno nors kito kieme.

Neaišku ir tai, ar juos galima laikyti poilsinės paskirties transporto priemonėmis ar būstais“, – kalbėjo tokio tipo būstų asociacijos įkūrėjas Elian'as Walker'is.

Nors porai tenka nuolatos keisti gyvenamąją vietą, jie džiaugiasi apsigyvenę vos 13 kv. metrų būste. Sužadėtiniams nereikia mokėti nei nuomos mokesčio, nei būsto paskolos, be to santaupas galima išleisti leidžiant laiką su šeimos nariais ar draugais, kam anksčiau neužtekdavo pinigų.

„Tai pirmasis kartais, kai savo piniginėje turiu papildomų pinigų“, – džiaugėsi A.Castle'as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()