Ginkluotės gamintojai trina rankomis: dabar gerai kaip niekada!  (14)

Ginklų gamintojas „Lockheed Martin“ antradienį pranešė apie išaugusį pelną. Akcijų vertės stiprėjimu ir pelno augimu gali pasigirti ir bendrovės konkurentai „Northrop Grumman“ bei „Raytheon“. Be to, pasaulio šalims didinant išlaidas ginkluotei, ginklų gamintojai mato šviesią savo verslo ateitį, rašo cnn.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu pasaulis tikrai nėra ramus ir kaip išprotėjęs perka įvairaus pobūdžio ginklus bei naikintuvus. Panašu, kad netolimoje ateityje ginklų pramonė taip pat nenukentės, nesvarbu, ar JAV prezidentu taps Donaldas Trumpas, ar Hillary Clinton.

Ginkluotę gaminančiomis bendrovėmis besidomintis analitikas Richardas Safranas tikina, kad tiek šių įmonių akcijų vertė, tiek pelnai nuolat augs. Tokį optimizmą suteikia įtempta ir nerami pasaulinė geopolitikos situacija – Kinijos teritorinės pretenzijos Pietų Kinijos jūroje, Šiaurės Korėjos grasinimai Pietų Korėjai, vis didesnis Maskvos skiriamas dėmesys ginkluotei.

Maža to, nuolat pasikartojantys teroro išpuoliai skirtingose pasaulio šalyse įrodo, kad terorizmas bendrąja prasme, o „Islamo valstybė“ (ISIS) konkrečiai, yra rimta grėsmė.

Dėl šios priežasties tiek JAV, tiek jos sąjungininkės Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir kitur toliau didins gynybos biudžetus. Štai „Lockheed“ gegužę sudarė 475 mln. dolerių vertės sutartį su Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) dėl „Hellfire“ raketų pardavimo ir techninės priežiūros.

Be to, bendrovė laimėjo Omano valdžios skelbtą 260 mln. dolerių vertės konkursą dėl naikintuvų F – 16 pirkimo.

Ekspertai pažymi, jog tiek H.Clinton, tiek D.Trumpo pergalė JAV prezidento rinkimuose rudenį taps dar vienu teigiamu impulsu ginkluotės pramonei, kadangi abiejų kandidatų požiūris į gynybos ir karines išlaidas – itin teigiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (14)