Maskavimosi čempionas: sukurtas robotas-chameleonas, kuris meistriškai prisitaiko prie aplinkos (Video)  ()

Tyrėjai iš Kinijos universiteto Uchan 3D-spausdintuvu sukūrė roboto-gyvūno modelį ir integravo į jį plazminius ekranus, kurie sugeba išgauti įvairias spalvas ir greitai transformuotis tarp jų, aptikdami foną su šviesos davikliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chameleona „oda“ pagaminta iš nedidelių stiklo plokštelių su mažomis skylutėmis, kurių dydis yra 50 nanometrų.

Mokslininkai plokšteles padengė auksine spalva, sukurdami miniatiūrinius bokštelius su dažniniu elektrolitų sluoksniu ir sidabro jonų geliu. Plazmonai įgauna naują spalvą, kai šviesa patenka ant auksinių bokštelių, kurie nustato jų atspindžio ir šviesos absorbacijos savybes.

Davikliai padeda aptikti šviesą ir spalvą vietovėse, o  po to reguliuojamas elektrinis laukas, kuris esant būtinybei pakeičia spalvą.

Pasak mokslininkų, robotas šiuo metu apsiriboja tik pagrindinėmis spalvomis – raudona, žalia ir mėlyna, tačiau ateityje šis prietaisas tikrai galės atpažinti visą spalvų gamą ir prisitaikyti prie bet kokios spalvos.

Anot žiniasklaidos, yra tikimybė, kad vieną gražią dieną ši technologija bus panaudota kamufliažinėse transporto priemonės arba kareivių aprangų gamyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(4)
(11)
(-7)

Komentarai ()