Lietuviams filmą nemokamai parsisiųsti bus sunkiau: sugavus įtakingą piratą, „nulūžo“ ir „Linkomanija“  (18)

Ukrainos pilietis, laikomas didžiausio pasaulyje internetinio piratavimo tinklo „Kickass Torrents“ vadeiva, trečiadienį buvo suimtas Lenkijoje. Pasklidus šiai žiniai, tapo neįmanoma prisijungti ir prie lietuviškojo „Linkomanijos“ puslapio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos „Kickass Torrents“ vadeivai Artiomui Vaulinui iškėlė kaltinimus dėl neteisėtai nukopijuotų filmų, muzikos ir kitokio turinio, kurio vertė – per milijardas JAV dolerių, platinimo.

Vėliau paaiškėjo, kad iškart po „KickassTorrents“ uždarymo nustojo veikti ir lietuviškasis „torrent“ tipo puslapis „Linkomanija“. Šiuo metu nėra žinoma, ar A. Vaulinas kaip nors yra susijęs su „Linkomanija“, tačiau net neabejojame, kad netrukus turėtume išgirsti daugiau.

Neseniai skelbta, kad asociacija LATGA per teismus Lietuvoje bandys uždrausti „Linkomaniją“. Pasitikslinus, ar teismo sprendimas jau yra ir ar asociacija ką nors žino apie neveikiantį „torrent“ dalijimosi puslapį, LATGA muzikos skyriaus vadovas Marius Kuzminas tvirtino, kad „kol kas teismo procesas tik prasidėjo. Gali būti, kad puslapis neveikia dėl techninių problemų arba dėl pačios „Linkomanijos“ administratorių sprendimo.

Nežinau, ar „Linkomanijos“ neveikimas yra susijęs su faktu, kad suimtas „Kickasstorrents“ vadas: turime per mažai informacijos, kad galėtume tai patvirtinti. Kol kas aišku tik tai, kad teismo sprendimo ir įpareigojimo dar nėra“.

Kaltinamas ne tik autorių teisių pažeidimu JAV teisingumo departamentas paskelbė baudžiamuosius kaltinimus 30-mečiui Artiomui Vaulinui, gyvenančiame Ukrainos mieste Charkove ir ieškomam Amerikos teisėsaugos dėl autorių teisių pažeidimų, pinigų plovimo ir kitų įtariamų nusikaltimų.

Ieškinyje sakoma, kad pareigūnai sugebėjo susekti ir atpažinti A.Vauliną pagal duomenis apie jo „iCloud“ paskyrą, gautus iš bendrovės „Apple“.

Manoma, kad A. Vaulinas yra „Kickass Torrents“ (KAT), pastaraisiais metais nustelbusio „Pirate Bay“ ir kitus interneto piratų tinklus bei tapusio didžiausiu pasaulyje neteisėtai platinamos medžiagos šaltiniu, savininkas.

Kaltinamajame akte sakoma, kad tas portalas siūlo „išmoningą ir vartotojui palankią aplinką, kurios naudotojai gali ieškoti ir susirasti turinio“, saugomo autorių teisių įstatymų. KAT, platinantis filmus, kompiuterinius žaidimus, televizijos laidų įrašus, muziką ir kitokį skaitmeninį turinį, yra 69-oji dažniausiai lankoma interneto svetainė, sakoma JAV Teisingumo departamento pranešime.

Manoma, kad šio tinklalapio rinkos vertė viršija 54 mln. JAV dolerių, o jo pajamos iš reklamos siekia 12,5–22,3 mln. dolerių per metus, nurodoma ieškinyje. Tuo tarpu „Pirate Bay“ tęsia savo veiklą, nors Švedija nuteisė kalėti to tinklo įkūrėjus ir areštavo jų interneto domenus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(30)
(10)
(20)

Komentarai (18)