Kinijos turgelio stebuklai: konkurencingos kainos universalus planšetinis kompiuteris „Chuwi Hi12“ su Windows bei Android OS ir 8 val. atlaikančia baterija (Video)  (1)

Planšetiniai kompiuteriai nepakeičiamu aksesuaru kaip išmanieji telefonai tikrai netapo ir greičiausiai jau niekada netaps. Vis dėlto technologijų rinkos bendrovės planšetų gamybos atsisakyti nesiryžta, o kai kuriems vietiniams Kinijos gamintojams tai kol kas vis dar išlieka netgi pagrindiniu pajamų šaltiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, mažai kam žinomas vietinis Kinijos gamintojas „Chuwi“ planšetinių kompiuterių gamyba užsiima jau ne vienerius metus. Sukaupta patirtis, žinoma, duoda rezultatų, todėl visiškai nenuostabu, kad šiuo metu elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ bene geriausiai įvertinas šios bendrovės planšetas „Chuwi Hi12“ kainuoja daugiau, nei mes esame įpratę sau leisti siuntiniams iš Kinijos.

Planšetinis kompiuteris „Chuwi Hi12“ šiuo metu kainuoja 259 JAV dolerius. Žiūrint objektyviai, ši kaina kaip ekonominės klasės planšetui vis tiek išlieka santykinai maža, nors jau nėra radikaliai stebinanti, tad ar europietis bus pasiryžęs tokioms išlaidoms – labai individualus klausimas.

Tačiau jeigu faktą, kad „Chuwi Hi12“ buvo sukurtas Kinijoje paliksime nuošalyje, tikriausiai dauguma skaitytojų vienareikšmiškai sutiks, kad šis ekonominės klasės planšetinis kompiuteris gali maloniai nustebinti net ir pačius išrankiausius pirkėjus.

Negana to, kad „Chuwi Hi12“ turi 12 colių IPS technologijos ir 2160 x 1440 taškų raiškos ekraną, jis taip pat yra komplektuojamas su 64 bitų keturių branduolių „Intel Cherry Trail Z8300“ centriniu procesoriumi, 4 GB operatyviąją RAM atmintine, „Intel HD Graphic Gen8“ vaizdo plokšte bei turi 64 GB dydžio eMMC tipo vidinę atmintį. Būtent pastarąją visada galima praplėsti dar 128 GB panaudojant TF tipo atminties kortelę.

Šiuo atveju dar būtina paminėti, kad planšetinis kompiuteris „Chuwi Hi12“ turi integruotą 5 megapikselių kamerą, Bluetooth 4.0 ir WiFi ryšio modulius, Micro HDMI vaizdo išvestį ir taip pat gali pasigirti talpia 11000 mAh baterija, kuri, pasak gamintojo, planšetu nepertraukiamai leidžia naudotis net iki 8 valandų.

Galiausiai reikia nepamiršti ir to fakto, kad „Chuwi Hi12“ yra parduodamas su dviem skirtingomis operacinės sistemos modifikacijomis. Priklausomai nuo pirkėjo poreikių, planšetinis kompiuteris gali turėti tik „Windows 10“ operacinę sistemą, tačiau  norintys iš „Chuwi Hi12“ išspausti daugiau, gali rinktis kitą plašeto versiją, kuri jau turi įdiegtas dvi operacines sistemas („Windows 10“ + „Android 5.1“).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(6)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: