Jau parduodamas viską savo kelyje sunaikinti galintis USB atmintukas  (14)

Vos už keletą šlamančių galima įsigyti USB atmintuką, galintį sunaikinti praktiškai viską, į ką jis įjungiamas. Nešiojamieji kompiuteriai, stacionarūs kompiuteriai, televizoriai…


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadaise buvęs tiesiog koncepcijos įrodymu, dabar toks kišenėje telpantis USB atmintukas papildė bet kurio saugumo tikrintojo įrankių arsenalą, teigia juos kurianti Hong Konge įsikūrusi kompanija. Jis veikia taip: įjungtas USB Kill greitai įkrauna savo kondensatorius iš USB energijos, ir tada išsikrauna – viskas įvyksta per kelias sekundes.

„Neapsaugota techninė įranga iškart sugadinama nepataisomai“, teigia įtaiso gamintojai.

Gali kilti pagrįstas klausimas „O kas iš to?“

Pamoka paprasta. Jei įrenginys turi atvirą USB lizdą – pavyzdžiui, kopijavimo mašina ar netgi orlaivio pramogų sistema – ja pasinaudoti ir jai pakenkti gali ne tik programišiai ar piktavaliai, bet ir elektros atakos.

„Bet koks viešai prieinamas USB lizdas turėtų būti laikomas atakos vektoriumi,“ pastebi kompanija. „Saugant duomenis, šie lizdai dažniausiai būna saugomi nuo duomenų vagysčių, ar kenksmingos programinės įrangos patekimo, bet labai dažnai neapsaugomi nuo atakų elektra.“

USB Kill atakos pažeidžia ne visus įrenginiu. Įtaiso gamintojas teigia, kad Apple „savanoriškai apsaugojo savo techninę įrangą“.

USB Kill kainuoja €49.95, o Test Shield, kuriuo naudotojai gali išbandyti ataką, nesudegindami savo įrangos, kainuoja dar €13,95.

Zack Whittaker
www.zdnet.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(62)
(9)
(53)

Komentarai (14)