Užkariavusi pasaulį su „Windows“ ir išmaniaisiais telefonais „Microsoft“ surado naują dėmesio vertą tikslą: vėžiui bus „šakės“  (3)

Didžiausia pasaulyje programinės įrangos gamintoja „Microsoft“ teigia, kad po 10 metų vėžys bus gydomas kaip kompiuterinis virusas, kuris įsibrauna į organizmą ir pažeidžia kūno ląsteles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai, dirbantys „Microsoft“ kompanijoje, pridūrė, kad kai liga bus prilyginta kompiuteriniams virusams, jie galės ją kontroliuoti ir galbūt perprogamuoti.

Kompanija įkūrė „biologinio skaičiavimo“ grupę, kurios pagrindinis tikslas – prilyginti ląsteles kompiuteriams. Jei jiems pavyktų, ląstelės galėtų būti užprogramuojamos bei perprogramuojamos taip, kad įvairios ligos, taip pat ir vėžys, galėtų būti lengvai išgydomos.

Taip pat ši grupė naudoja pažangiausias mokslinius tyrimus tam, kad kompiuteriai išmoktų apie ligas bei vaistus ir galėtų pasiūlyti naujų būdų, kaip padėti pacientams, sergantiems vėžiu.

Ši „Microsoft“ grupė tikisi, kad kompiuteriai, mąstantys bei įsisavinantys informaciją kaip žmonės, galės per trumpą laiką perskaityti didžiulius kiekius mokslinių tyrimų apie vėžį, atpažinti jo rūšį ir skirti tinkamus vaistus.

Yra atlikta labai daug vėžio mokslinių tyrimų ir gydytojams jų visų perskaityti yra neįmanoma. Tačiau kompiuteriai, galintys skaityti bei suprasti žymiai greičiau nei žmogus, perskaitys visą mokslinę informaciją apie ligą bei tinkamus vaistus.

„Microsoft“ teigia, kad ši sistema turėtų būti sukurta per penkerius ar dešimt metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(26)
(2)
(24)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: