Metai nemokamo ir agresyvaus „Windows 10“ platinimo: kol kas jokių galimybių pavyti lyderį  (2)

Nepaisant to, kad agresyvus „Microsoft“ raginimas atsisiųsti naujausią „Windows“ operacinės sistemos versiją papiktino daug vartotojų, tačiau naudojančių „Windows 10“ skaičius nuolat auga. Tiesa, ne taip sparčiai, kaip to norėtų pati „Microsoft“ kompanija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įmonės „Net Applications“ paskelbtais duomenimis, nuo 2015 metų liepos, kai ši operacinė sistema buvo paleista, ją į savo kompiuterius įdiegė 21 procentas vartotojų.

Nuo gegužės iki birželio, prieš pasibaigiant nemokamo atnaujinimo periodui, „Windows 10“ vartotojų skaičius augo sparčiau nei ankstesniais mėnesiais. Tačiau populiariausia operacinė sistema vis dar išlieka 2009 metais pristatyta „Windows 7“. Šių metų liepą ji buvo įdiegta net į 47.01 procentus kompiuterių. Nors šis skaičius po truputį mažėja, bent jau ateinančius metus „Windows 7“ turėtų likti lyderio pozicijoje.

Trečioje vietoje, iškart po „Windows 10“, rikiuojasi beveik penkiolikos metų senumo ir „Microsoft“ jau nebepalaikoma „XP“ OS versija. Jį įdiegta į 10.34 procentus kompiuterių. Tuo tarpu ketvirtoje ir penktoje vietoje atitinkamai yra „Windows 8.1“ ir „Mac OS X 10.11“ operacinės sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Gabrielius Blažys
(25)
(5)
(20)

Komentarai (2)