Tiesiai šviesiai, be jokių užuolankų: garsus fitoterapeutas apie vėžį, šiuolaikines dietas ir pačius blogiausius mitybos įpročius  (5)

Būtų labai gerai, jeigu egzistuotų viena paprasta dieta, galinti eliminuoti vėžio riziką. Deja, joks maistas negali apsaugoti nuo vėžio, pirmiausia jį reikia gydyti vaistais, po to žolelėmis. Taip sako garsus fitoterapeutas, su onkologiniais ligoniais 20 metų dirbantis Juozas Ruolia. Ką daryti, kad nesusirgtume vėžiu? Ar vegetarinė mityba gali apsaugoti nuo onkologinių ligų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistės Daivos Žeimytės ir J. Ruolios pokalbis – „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Vasara tiesiogiai su Daiva Žeimyte“.

– Mano mama šešerius metus sirgo vėžiu, metastazės buvo bent į kelis organus: prasidėjo nuo krūties, perėjo į stuburą ir galiausiai į kepenis. Ji gydėsi tradiciniais metodais: chemoterapija, vaistais. Ar kažkur galėjo būti padarytos klaidos?

– Kad organizmas galėtų priešintis navikui tame laikotarpyje tarp gydymų, spindulinės terapijos, chirurginio būdo, reikia, kad gerai dirbtų imunitetas ir neleistų navikui laisvai elgtis – kur noriu, ten einu, o pasipriešinimo nėra.

Reikia 5 metus vartoti antioksidantus, save detoksikuoti paprastu vandeniu – sugerti iki litro po du gurkšnius. Mes per dieną išskiriame 3 litrus vandens, tai 2 litrus gauname su maistu ir 1 litrą reiktų gauti iš šalies

Kodėl po du gurkšnius? Nes nereikia atskiesti fermentų. Jeigu to nepadarom, atsiranda pilnumas, gurgėjimas, puvimas, o puvimo produktai – baisesni už kancerogenus.

– Po stipraus vėžio gydymo žmogaus imunitetas labai nusilpsta. Ar įmanoma jį atstatyti vandeniu, žolelėmis?

– Vanduo padeda inkstams, o augaluose yra gausybė veikliųjų medžiagų. Aš, turėdamas neaiškius navikinius ženklus, bijodamas naviko, visada vartoju žolinius preparatus, kurie nesudarytų sąlygų navikui elgtis savavališkai.

Nesityčiokime iš savęs – metų metus žarnynas gurgia, dujos skiriasi 4 kartus per valandą, o jūs nekreipiate dėmesio.

Visą mėsą reiktų valgyti smulkiną, faršo pavidalu – kotletus, frikadeles, dešreles, ypač, jeigu vartojote sudėtingesnius antibiotikus, turėjote chemoterapiją, spindulinę terapiją.

Mums būtinai reikia 20-ies fermentų. Elementarų maistą valgant mes neužtikriname net jų.

Pelynų arbata prieš valgį paskalaukite burną ir išspjaukite. Tai automatiškai įjungia visų fermentų gamybos fabrikėlius.

– Ką turėtų žinoti tie žmonės, kurių giminaičiai sirgo vėžiu? Jie turbūt yra rizikos sąraše.

– Jeigu genetiniai tyrimai neatlikti ir genetiškai neįrodyta, iš veido esi panašus į mamą ar tėvą, o mama ir tėvas sirgo naviku, visada reikia atkreipti dėmesį į panašumą. Vokiečių 20-ies tūkst. žmonių studija ir kitos studijos įrodė, kad iki 200 mikrogramų seleno vartojimas aprūpina organizmo fermentus, kurie pastebi net genetines klaidas, ląsteles su blogais genais ir jas sunaikina. Nevenkite juodos duonos iki žilos senatvės.

– Tačiau jos reiktų paieškoti be konservantų?

– Lietuvoje yra toks pereinamasis laikotarpis – kas ką nori, tas tą daro. Instrukcijose teoriškai prisilaiko moralės normų, bet su raundapu prieš nukuliant pila grūdus ir sąžine ramia gula, į bažnyčią eina, žegnojasi.

Tu gi velniui paslaugą darai, susargdinsi šimtus žmonių, pildamas raundapą ant grūdinių kultūrų! Kažkodėl laukai, žydint rapsams, purškiami, o iš rapsų bitės neša medų. Tas medus užterštas.

– Dabar atsirado įvairios mados: žaliavalgystė, vegetarizmas, įvairios dietos. Sakote, kad mėsą reiktų valgyti kuo smulkesnę, o kiti sako, kad mėsa yra didžiausias nuodas, taip pat ir termiškai apdorotas maistas yra nuodas – reikia valgyti tai, ką randi gamtoje. Ką manote apie tokius judėjimus?

– Kasmet yra judėjimai. Buvo aronijos laikotarpis, kuomet su ja gydė visas ligas. 10 metų tęsėsi svarainių laikotarpis, kai su svarainių sultimis gydė visas ligas. Gatvės žmonių knygų neskaitymas, intelekto neturėjimas verčia žmones ką nors sukultinti. Dabar sukultintos morkų sultys.

Gerbiamieji, juk morkų karotinoidai tirpsta tik aliejuje. Pasidarykite sultis, bet tuos tarkius pakepkite aliejuje, tuomet tikrai gausite karotinoidus, gerus pagalbininkus – antioksidantus, detoksikuojančias priemones, saugančias nuo jau genetiškai pakitusių ląstelių supiktybėjimo.

Dėl perėjimo vien į žaliavalgystę, tai man garbingi tūlai iš Amerikos, Lietuvos neatsako į vieną klausimą. Genetiškai mes užprogramuoti 24-ioms amino rūgštims, o augaluose yra 16. Jei kepenys sveikos, tai pagamina tas trūkstamas 8, o jei kepenys po sunkių ligų, gydymo, chemoterapijos – tų 8 pagaminti negeba. Tada organizme amžinas nepriteklius. Imunitetą stimuliuojame, o statybinių medžiagų imunitetui nėra. Kraujodarą stimuliuojame, o sudedamųjų medžiagų nėra.

O jų negalima gauti iš gamtos? Juk yra tokių, kurie labai nenori valgyti mėsos.

– Prisiekiu vaikų sveikata, tiek metų dirbdamas nemačiau nė vieno vegetaro, pasveikusio nuo vegetarinės mitybos. Kad ir ką kas bešnekėtų, tik radikaliai pašalinus naviką gana sėkmingai žmogų gali saugoti su tinkama mityba. Dabar yra vegetarizmo bumas, po 10 metų ateis kitų priemonių vartojimo bumas.

– O kaip su žaliaisiais kokteiliais?

– Nemaišykite sulčių, pavyzdžiui raudonųjų burokėlių, svarainių, agrastų sulčių ir imbiero. Chemijos fakultete tikrinome, net aparatai neįkanda nustatyti, kokie nauji junginiai susidaro – sulčių makalynė. Susidaro nauji junginiai, o mūsų organizmas nepripratęs, kepenys nesupranta.

Nuo gausaus imbiero vartojimo šlapime atsiranda kraujas, o gydytojai nesugalvoja paklausti, ką valgai. Imbiere yra dervos, jo nedideli kiekiai labai gerai, padeda suvirškinti mėsos produktus, bet jo gausybė – negerai. Dėl raudonųjų burokėlių sulčių, tai niekur nėra atliktų studijų dėl šių makalynių. Gerkit vienas sultis.

Pasidalinkite su draugais
(65)
(16)
(49)

Komentarai (5)