Nemokamai galima išbandyti algoritmą, kuris akimirsniu demaskuoja visus internetinius sukčius  (1)

Sukurtas algoritmas, kuris gali pasakyti, ar atsiliepimas „Amazon“ yra parašytas tikro žmogaus ir, ar politikas, turintis itin daug sekėjų „Twitter“ paskyroje, nusipirko juos, rašo sciencedaily.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Algoritmas, pavadintas FRAUDAR, gali būti naudojamas beveik visuose interneto tinklapiuose ir socialiniuose tinkluose. Kitaip sakant, kad ir kokį „kamufliažą“ būtų pasirinkę sukčiai, jį FRAUDAR gali nesunkiai permatyti, tvirtina vienas jo kūrėjų Christosas Faloutsosas.

Per eksperimentus FRAUDAR išnagrinėjo 41,7 mln. „Twitter“ vartotojų ir 1,47 mln. jų sekėjų duomenų ir nustatė, kad 4 tūkst. paskyrų buvo arba netikros, arba nusipirkusios savo sekėjus.

„Mes susekame interneto sukčius, kurie gal ir neatlieka jokio nusikaltimo, bet yra priežastis, kodėl krenta pasitikėjimas, pavyzdžiui, internete paliktais atsiliepimais apie tam tikrą prekę ar produktą“, – teigia Ch. Faloutsos.

Specialisto teigimu, interneto sukčiai išmoko gerai užsimaskuoti, naudodami arba netikras, arba iš žmonių pavogtas paskyras, bet FRAUDAR gana nesunkiai perkanda jų gudrybes.

Algoritmą kiekvienas gali parsisiųsti nemokamai. Jį rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(20)
(8)
(12)

Komentarai (1)