Patikimiausi ir nepatikimiausi Europos rinkoje naudoti automobiliai: išsamus sąrašas  (2)

Vokietijos automobilių techninės apžiūros asociacija „TUV“ kiekvienais metais pateikia duomenis apie tai, iš kelinto karto techninę apžiūrą įveikia konkretūs automobilių modeliai. Duomenys būna surenkami patikrinus šimtus automobilių, tad surinkti skaičiai leidžia sudaryti patikimiausių ir prasčiausių automobilių sąrašus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duomenys yra renkami kiekvienais metais, o sugrupuojami pagal automobilio amžių. Amžiaus grupės yra tokios: 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 ir 10-11 metų transporto priemonės. Tad pačios seniausios transporto priemonės, kurios pateikiamos sąrašuose, yra pagamintos 2004 – 2005 metais. Šiek tiek gaila, kad analogiškos statistikos organizacija „TUV“ nevedė anksčiau. Tokiu atveju galėtumėme matyti automobilių, pagamintų prieš 15 ar 20 metų, sąrašus. Juk 15 metų amžiaus automobilių mūsų šalyje yra daugiau negu 10, tiesa?

Patikimiausi automobiliai – itin reti

Nenuostabu, kad didžiojoje daugumoje sąrašų tarp patikimiausių automobilių rikiuojasi tokie automobiliai kaip „Porsche 911“ ar retesnio modelio „Mercedes-Benz“ automobiliai. Tai galima paaiškinti labai paprastai – kuo prabangesnį ir daug kainuojantį automobilį turite, tuo geriau jį prižiūrėsite. Jeigu nekreiptumėme dėmesio į pirmose pozicijose išsirikiavusius automobilius, kurių Lietuvos keliuose yra itin nedaug, išryškėja tendencija, kurio gamintojo automobiliai yra patikimiausi. Tai – „Toyota“.

Japoniškasis „Toyota“

Pasikalbėjus ne su vienu automobilių vairuotoju, mechaniku, specialistu, išgirstama, kad japoniški automobiliai yra itin patvarūs ir genda retai. Ko gero, tai yra tiesa, bent jau tai įrodo vokiečiai, pateikdami šią statistiką. Tiesa, pastarosios markės automobiliai pirmuosiuose dešimtukuose atsidūrė tik ten, kur tikrinami 8-11 metų amžiaus automobiliai.

Tarp šiek tiek naujesnių automobilių, kaip ištyrė vokiečiai, patikimiausi vokiški automobiliai, pirmuosiuose dešimtukuose įsimaišo vienas kitas švediškas, amerikietiškas automobilis.

Taigi, tendencija aiški – patikimiausi apynauji automobiliai yra vokiški, o mažiausiai gendantys, pagaminti iki 2010 metų, – japoniški „Toyota“.

Bet užteks kalbų - daugiau darbų. Kokie gi patys patikimiausi ir nepatikimiausi automobiliai pagal vokiečius? Juos rasite kitame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
(18)
(13)
(5)

Komentarai (2)