Pirmasis 5G įrenginys užtikrins dar nerėgėtą bevielio interneto greitį (Video)  (4)

Hong Konge įvykusioje konferencijoje „4G/5G Summit“ puslaidininkių gamintojas „Qualcomm“ pademonstravo pirmąjį 5G įrenginį, į kišenę telpantį „Snapdragon X50“ maršrutizatorių, kuris pasiūlys iki šiol nematytus bevielio 5 Gbps pralaidumo greičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavertus į labiau pažįstamus skaičius mes kalbame 625 MB/s siuntimo spartą. Gamintojas teigia, kad 5G technologija paremta plačiajuosčiu pralaidumu, kurį įgalina 28 GHz mmWave juosta.

Visą paketą sudaro pažangus signalų apdorojimas, daugiaelementės MIMO antenos masyvai, adaptyvios radiosignalų sekimo technologijos ir „atsitraukiantis“ Gigabit Class LTE“ ryšys.

Nieko stebėtino, kad ir šio dažnio bangų spektras nėra tinkamam skverbimuisi per sienas, todėl pažangi antena ir nuo objektų atsimušusio signalo panaudojimo savybė yra labai svarbi 5G technologijai. Pasak „Qualcomm“, tokio bangų kompensacinio mechanizmo paieška užtruko metų metus.

Planuojama, kad „Snapdragon X50“ maršrutizatoriaus gamyba prasidės antroje 2017-ųjų pusėje, o prekyba kažkada 2018 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (4)