Aiškėja, ko tikėtis iš naujausių „AMD Zen“ procesorių: nutenkinta pirmoji apžvalga  ()

Galima sakyti, kad Kalėdų proga buvo nutekinta pirmoji „Zen“ procesoriaus apžvalga. Kaip dažnai būna su tokiomis apžvalgomis, jos nėra pačios išsamiausios, bet kažkokį vaizdą apie „Zen“ spartą visgi galime susidaryti. Jei tik patikėtume, kad testai yra realūs, o ne išgalvoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Zen“ apžvalga paimta iš žurnalo „Canard PC Hardware“, kuris yra leidžiamas nuo 2001 metų Prancūzijoje.

Bandymams buvo naudotas aštuonių branduolių, šešiolikos gijų procesorius su sekančiais dažniais:

  • Bazinis dažnis: 3.15 GHz
  • Boost visų branduolių : 3.3 GHz
  • Boost vieno branduolio : 3.5 GHz

Tai kitokių specifikacijų procesorius nei AMD bandė per „New Horizon“ renginį, jis tiesiog turi mažesnį dažnį.

Pirmoji lentelė nurodo spartą įvairiuose konvertavimo užduotyse. Ten „Zen“ savo pirmtaką FX-8370 lenkia įspūdingais 60 %, i7-6700K – 22 %. Nuo i7-6900K atsilieka apie 14 %. Visai neblogai, kai išnaudojami visi branduoliai.

Toliau lentelė su sparta žaidimuose. Iš karto aišku, kad čia koją pakiš žemas vieno branduolio dažnis, nes žaidimai nesugeba išnaudoti visų branduolių. Situacija pagerėtų jei būtų bandyti DX 12 žaidimai.

Čia „Zen“ atsilieka ir nuo i5-6600, bet lenkia i5-6500. Reikia atkreipti dėmesį, kad ir i7-6900K, turintis aštuonis branduolius, kiek atsilieka nuo i7-6700K su keturiais branduoliais bei aukštu dažniu.

Svarbu, kad „Zen“ įtikinamai lenkia FX-8370, kurio dažnis yra per 4 GHz.

Energijos sąnaudos irgi įdomi sritis. Pagal pateiktus duomenis matome, kad „Zen“ vartoja kiek mažiau energijos nei i7-6900K, o taip pat yra taupesnis už pirmtaką FX-8370.

„WCCFTech“ pateikia lentelę su kukliomis „Zen“ specifikacijomis. Jų žiniomis, pirma sulauksime poros modelių su aštuoniais branduoliais ir šešiolika gijų, o kovą pasirodys procesoriai su mažiau branduolių. „Zen“ kainos taip pat tik orientacinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()