Nedarykite tokių bajerių: kaip „WiFi“ stotelės pavadinimas sukėlė paniką lėktuve  ()

Jungtinėse Amerikos valstijose skraidančios avialinijos labai jau griežtai žiūri į „Samsung Galaxy Note 7“ grėsmę. Ir net pokštus apie šiuos telefonus vertina taip pat rimtai, kaip pokštus apie bombas, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai vienas ganėtinai neatsakingai papokštavęs „Virgin America“ keleivis, skridės iš San Francisko oro uosto, vos neprivertė piloto nusileisti ne ten, kur numatyta ir atlikti kruopštų orlaivio apieškojimą.

„BBC News“ teigimu, kažkas lėktuve savo belaidžio interneto „WiFi“ stotelę pavadino „Galaxy Note 7_1097“, dėl ko kitiems keleiviams ir įgulos nariams kilo įtarimas, kad kažkur lėktuve yra (ir ne šiaip yra, o yra įjungtas) „Samsung Galaxy Note 7“, kuris JAV skraidančiuose lėktuvuose yra draudžiamas.

Apie tokią „WiFi“ stotelę sužinoję įgulos nariai ne kartą garsiai pareikalavo „Note 7“ savininką prisipažinti, o įgulos vadas įspėjo, kad jeigu niekas neprisipažins, tai teks pakeisti skrydžio kryptį ir leistis ne Bostone, kaip numatyta, o kažkur Vajomingo valstijoje ir atlikti lėktuvo apieškojimą.

Vienas iš šio lėktuvo keleivių, Lucas Wojciechowskis, užfiksavo ekrano vaizdą su „Note 7“ „WiFi“ stotelės pavadinimu. Anot jo, kažkas lėktuve visiems pranešė: „Tai – ne pokštas. Įjungsime šviesas ir apieškosime kiekvieną krepšį, kol jį rasime“.

„Galaxy Note 7“ draudimas lėktuvuose yra oficialus JAV aviacijos administracijos sprendimas. Tokio sprendimo pažeidimas yra rimtas federalinis nusikaltimas. Tad, jei iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tokia griežta reakcija yra perteklinė, gerai pagalvojus, lėktuvo įgula būtent taip ir turėtų elgtis skrydžio metu sužinojusi, kad lėktuve yra draudžiamas daiktas.

Pokštininkas ilgainiui išsidavė ir pasiaiškino (iš tiesų jokio "Galaxy Note 7" lėktuve nebuvo, taip tik interneto stotelė pavadinta), o lėktuvas į Bostoną atvyko keliomis valandomis vėliau nei numatyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(6)
(13)

Komentarai ()