Lietuvių idėja sužavėjo „Tesla“ ir visą pasaulį: štai kaip galima atkreipti gigantų dėmesį į mūsų mažą šalį (Video)  (4)

Lietuvių sukurta virtuali didžiausios pasaulyje gamyklos „Tesla Gigafactory“ replika netruko išgarsėti ne tik Lietuvoje, bet jau buvo pastebėta tų, kam ir buvo skirta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ pasidalijo lietuvių kūriniu savo oficialioje „Twitter“ paskyroje, paminėdama, kad Lietuva žino kelią į „Tesla“ širdį.

„Lietuva žino kelią į mūsų širdį: Gigafactory 2 statybos naudojant „Minecraft“, – rašoma „Tesla“ paskyroje, pasidalijant sausio pabaigoje lietuvių sukurtu darbu.

Per dvi dienas pastatyta virtuali „Gigafactory“ gamykla sudomino net ir tokias naujienų agentūras kaip AP, AFP ir keletą smulkesnių žiniasklaidos priemonių.

Štai „The New York Times“ žinutę, parašytą naujienų agentūros „Associated Press“ apie virtualias „Gigafactory“ statybas pradeda nuo to, kad „Lietuviai labai nori, kad „Tesla“ kitą savo gamyklą statytų jų valstybėje“ ir cituoja idėjos prisikviesti „Tesla“ į Lietuvą iniciatorių verslininką Vladą Lašą, kuris teigė, kad Lietuvoje yra daugybė kvalifikuotų specialistų ir gamyklai idealiai tinkamos sąlygos – hidroakumuliacinė elektrinė ir du netoliese esantys oro uostai. Tą pačią žinutę išplatino ir „The Roanoke Times“, ir fox6now.com svetainės.

Naujienų agentūros AFP pranešimą publikavo svetainė phys.org. Joje užsimenama, kad į lietuvių pastangas dėmesį „Twitter“ socialiniame tinkle atkreipė ir patys „Tesla“ atstovai, pareiškę, kad „Lietuva žino kelią į mūsų širdį“, taip pat cituojamas V. Lašas, pripažinęs, kad dėl elektromobilių gamintojų dėmesio ir vienos iš didžiausių pasaulyje gamyklos statybų varžomasi ne mažiau nei su dešimtimi Europos valstybių. Cituojamas ir ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, pareiškęs, kad „ši nevyriausybinė iniciatyva įrodo, jog mūsų IT specialistai yra ne tik talentingi, bet ir išradingi, kad nustebintų visą pasaulį“.

Taip pat (ir gerokai išsamiau) apie virtualią lietuvišką iniciatyvą papasakojo specializuotos, apie elektromobilius rašančios svetainės „Electrek“ bei „Teslarati“.

„GigafactoryLT“ – tai per 35 valandas 40 žmonių virtualioje „Minecraft“ aplinkoje sukurta tikros „Tesla Gigafactory“ gamyklos Nevadoje replika.

„Minecraft“ mėgėjai kurdami šį projektą virtualioje erdvėje pastatė ne tik pačią gamyklą (ir išoriškai, ir vidaus erdves), bet ir virtualiai sutvarkė Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės aplinką, pastatė gamyklos produkciją į Kauno geležinkelio stotį gabenančius laivus.

Vienas iš projekto organizatorių, Žilvinas Lešinskas, teigė, kad pagrindinis projekto tikslas – atkreipti „Tesla“ įkūrėjo Elono Musko, kuris taip pat yra ir kompiuterinių žaidimų mėgėjas, dėmesį ir pamėginti jį apsvarstyti galimybę naujos gamyklos statyboms pasirinkti Lietuvą.

Galbūt sužinojęs, kad Lietuvoje yra tokia potenciali lokacija antrajam gigafabrikui jis palankiau žiūrės į mūsų valstybės atstovus – tiek Vyriausybėje, tiek iš „Invest Lithuania“ – kai ir jeigu šie tikrai kreipsis su pasiūlymu apsvarstyti mūsų šalies kandidatūrą.

Pirmoji „Tesla Gigafactory“ yra milžiniška ličio jonų akumuliatorių automobiliams ir namams gamykla, neseniai pastatyta ir jau pradedanti veikti JAV, Nevados dykumoje. Nevados valstijos gubernatorius Brianas Sandovalas leidiniui „Bloomberg“ teigė, kad per 20 metų ši gamykla valstijai sukurs 100 mlrd. JAV dolerių vertės ekonominės naudos.

Bet „Tesla“ ketina statyti ir antrą panašią gamyklą Europoje, o jos vietą ketinama paviešinti 2017 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(74)
(5)
(69)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: