Tiesiog neįtikėtina į kokias aukštumas „Google" programėlė pakylėjo filmuojamo vaizdo stabilizavimo funkciją: jau galite išbandyti patys (Video)  (2)

Išmaniųjų telefonų programėlė „Google Photos“ smarkiai tobulėja – dabar ji moka automatiškai stabilizuoti vaido įrašus ne prasčiau, nei pažangiausios ir brangiausios vaido stabilizavimo technologijos, į telefoną įdiegtos gamintojų, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo stabilizavimo technologijas, pagrįstas techniniais sprendimais galima rasti daugumoje šiuolaikiškesnių aukštesnės klasės išmaniųjų telefonų – rankos virpėjimą kompensuojant lęšio virpėjimu išgaunamas sklandesnis vaizdas. Kiti gamintojai renkasi programinius sprendimus – pavyzdžiui, „Google Pixel“ telefone staigius vaizdo trūkčiojimus išlygina programinė įranga.

Tačiau jeigu tokių su telefonu gaunamų techninių ir programinių sprendimų nepakanka, į pagalbą ateis „Google Photos“ mobilioji programėlė (jeigu Jūsų telefone jos dar nėra, ją galima nemokamai atsisiųsti iš „Google Play Store“).

Geriausių rezultatų ši programėlė pasiekia tada, kai jai apdoroti pateikiamas vaizdas, užfiksuotas telefonu su techniniu optinio vaizdo stabilizavimo sprendimu arba visai be jokio vaizdo stabilizavimo. „Google Photos“ paima drebantį vaizdą, padaro jo kopiją, šiek tiek apkarpo kraštus ir sukuria tokį įrašą, kuris, atrodytų, nufilmuotas su profesionalia vaizdo stabilizavimo įranga.

Viskas, ką reikia padaryti naudotojui – „Google Photos“ galerijoje susirasti vaizdo įrašą, paspausti redagavimo piktogramą (pieštukas), pasirinkti punktą „Stabilize“ ir minutėlę palaukti.

Tokio apdorojimo efektyvumu dar kartą galite įsitikinti patys.

Žinoma, jeigu operatorius purtosi kaip epušės lapas arba filmuoja labai aktyviai judėdamas, nereikia tikėtis stebuklų. Bet tuos atostogų vaizdus, kuriuos bandėte užfiksuoti stabiliai, o gavosi kaip visada, tikrai galite patobulinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(43)
(2)
(41)

Komentarai (2)