Slapti meniu, seksas lėktuve, labai lengvas būdas būti areštuotam ir 7 kitos skrydžių palydovų saugomos paslaptys  (1)

Slapta kodų kalba, patiekalai, neįtraukti į meniu, paslaptingi būdai gauti geresnę vietą – oro palydovų darbas įdomesnis, nei galite pagalvoti, rašo „Bloomberg“. Kai įsodini šimtus keleivių į nedidelį prietaisą ir keliauji juo oru, lauk nemalonumų. Ir visiškai nesvarbu kokių – prastas darbuotojų elgesys, vėlavimai ar baisi turbulencija – jūs žinote tik vieną šios istorijos pusę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitaikius progai žurnalistas Brandonas Presseris nusprendė į šią industriją pažvelgti iš vidaus ir įsidarbino lėktuvo palydovu, o dabar atskleidžia 10 paslapčių, kurių paprasti keleiviai paprastai nesužino.

1. Tu nesi svarbiausias keleivis lėktuve

Neseniai pasaulį sudrebino žinia apie iš lėktuvo jėga išvarytą daktarą. Taip, avialinijų darbuotojai gali pasimėgauti nemokamomis kelionėmis, o kartais užimti kažkurio keleivio jiems tiesiog būtina, nes tik taip spės į kitą lėktuvą, kuriame turi dirbti.

Tokie darbuotojai vadinami svarbiausiais lėktuvo keleiviais – visas personalas privalo pasirūpinti, kad jie lėktuve gautu vietas.

2. Slaptas meniu

Oro linijų darbuotojams niekad neatsibostas vienodas maistas lėktuvuose, nes jiems sudaromas atskiras meniu.

Tai ne tik leidžia jiems mėgautis skirtingu valgiu, bet ir sumažina riziką, kad visas lėktuvas apsinuodys maistus. Tiesa, pavydėti neverta: dažnai kol keleiviai mėgaujasi karštais patiekalais, stiuardesės turi užkandžiauti šaltais sumuštiniais ir šokoladiniais batonėliais.

3. Blogiausių turistų šalys

„Skandinavai yra keleiviai, apie kuriuos svajoja visi avialinijų darbuotojai“, – pripažino „Norwegian“ oro linijų stiuardesė. Jai pritaria nemažai kitų darbuotojų. Iš kitos pusės, iš Amerikos bei Didžiosios Britanijos skrendantys keleiviai dažniausiai yra kur kas įkyresni bei darbuotojams sukelia daugiau problemų.

4. Lengvas būdas tapti areštuotu

Lėktuvuose vartoti savo alkoholį – griežtai draudžiama, tad geriau paslėpkite savo pigiai oro uoste nusipirktą vyną ar lauktuvių vežamą alų, nes galite labai greitai atsidurti apsaugos akiratyje, o lėktuvui nusileidus susidurti su nemažomis problemomis. Taip pat nereikėtų persistengti su lėktuve pilstomu šampanu. Palydovai skaičiuoja, kiek kiekvienas keleivis išgeria ir turi teisę atsisakyti įpilti daugiau, jei keleivis apgirtęs.

5. Aukštesnė klasė nereiškia geresnių keleivių

Gali pasirodyti, kad prižiūrėti verslo klientus stiuardesėms paprasčiau – jų mažiau ir atrodo, kafd jie turėtų būti mandagesni. Vis dėlto, avialinijų darbuotojai su tuo nesutinka – aukštesnės klasės keleiviai lygiai tokie pat reiklūs kaip ekonominės klasės, be to dirbti vienam, kai visi kiti palydovai lėktuvo gale, nėra taip įdomu.

6. Kaip laimėti blogiausio keleivio medalį

Verkiantys vaikai, išgėrusios moteriškės bei knarkiantys vyrai – nervus tampančių keleivių pasitiko daugelyje lėktuvų. Vis dėlto avialinijų darbuotojai pripažįsta, kad labiausiai juos nervina jogai – praktiškai kiekviename ilgesniame skrydyje atsiranda žmogus, kuris pradeda mankštintis perėjime tarp sėdynių. Darbuotojai to negali pakęsti.

7. Slaptas kambarys viršuje

Tai tiesa – ilgesniuose skrydžiuose yra slapti kambarėliai, kuriuose gali nusnūsti skrydžių palydovai. Čia įrengtos normalaus dydžio lovos ir lėktuve esantys darbuotojai pakaitomis gali čia pailsėti.

8. Purviniausia darbo dalis

Lėktuvo tualetai nėra pati maloniausia vietelė. „Norwegian“ oro linijų taisyklėse numatoma, kad jie turėtų būti valomi kas 20 minučių. Ir tas darbas, žinoma, atitenka lėktuvo palydovams. Įdomus faktas: dažnai į lėktuvo tualetus yra pilama stipri kava – ji neutralizuoja ir bakterijas, ir blogą kvapą.

9. Seksas lėktuve

Pasirodo, pasimylėti lėktuve bandoma dažniau, nei galima pagalvoti. Lėktuvo palydovai teigia, kad tokių atvejų pasirodo bent kartą per mėnesį, o drąsuoliai turi apie 30 proc. tikimybę likti nepastebėtais.

10. Saldžios kalbo

Pasirodo, lėktuvo palydovai iš tikro turi galimybes perkelti keleivius į aukštesnę klasę. Tiesa, jūs ko gero nebūsite pirmas eilėje. Jei pirmoje klasėje yra laisvų vietų, pirmiausia į jas pretenduoja avialinijų personalas bei darbuotojų artimieji.

Stiuardesės atskleidžia ir kitą paslaptį. Norintys gauti malonių nemokamų smulkmenų, turėtų palydovams atnešti saldainių. Saldumynai yra tarsi slapta lėktuvo valiutą, už kurią jūs tikra igalite būti pamaloninti nemokamu kokteiliu ar kita dovanėle.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(21)
(12)

Komentarai (1)