Įdomybės iš Kinijos: kuo „Xiaomi Mi Band 2“ geresnis už dvigubai pigesnį „Mi Band 1S“? (Video)  (3)

Šiuolaikinis gyvenimo būdas ne visada palieka laiko sportui. Tai pripažįsta daugybė žmonių - vis dažniau paskęstame darbų sūkuryje ir pamirštame pajudėti. Bet yra prietaisų, specialiai skirtų paskatinti žmones bent šiek tiek prasimankštinti. Pavyzdžiui, „Xiaomi“ išmaniosios apyrankės yra gana populiarūs prietaisai aktyvių žmonių tarpe. Bet kodėl viena nekainuoja nei 10 eurų, o kita yra dvigubai brangesnė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmaniosios apyrankės - tai prietaisai, skirti padėti žmogui sekti fizinį dieno ritmą. Šiais laikais tai yra labai svarbu, nes mažas fizinis aktyvumas yra siejamas su rimtais sveikatos sutrikimais. Išmaniosios apyrankės dažniausiai neturi ekrano, pasižymi labai paprastu dizainu, yra lengvos ir patikimos. Jos ypač tinka tiems, kurie mėgsta sportuoti - telefoną galima palikti namie.

Išmaniąją apyrankę galima išbandyti gana pigiai. „Mi Band 1S“, apie kurią jau rašėme, padeda ne tik sportuoti, bet ir rūpintis miego ritmu bei širdies sveikata, bei veikia kaip tylus žadintuvas. Tačiau kainuoja itin pigiai - dabar nekainuoja nei 10 eurų. O ką dali pasiūlyti dvigubai brangesnė „Mi Band 2“?

„Xiaomi Mi Band 2“ jau būtų galima laikyti ir išmaniuoju laikrodžiu vien todėl, kad šis įrenginys turi ekraną, kuriame rodomas laikas. Tačiau, kadangi įrenginys nesijungia prie socialinių tinklų, teisingiau jį laikyti apyranke. Ekrane su lietimui jautriu mygtuku rodomas nubėgtas atstumas, žingsniai, sudegintos kalorijos, širdies ritmas ir taip toliau. Svarbiai informacijai parodyti šiam įrenginiui nebereikia išmaniojo telefono.

Tiesa, norint patyrinėti užfiksuotus rezultatus, vis tiek reikės jungtis prie išmaniojo telefono. Tai „Mi Band 2“ daro itin greitai ir sklandžiai - naudoja „Bluetooth 4.0“ ryšį. Taip apyrankė pateikia duomenų apie fizinį aktyvumą suvestines, o kartu gali įspėti apie skambučius - ji pradės vibruoti, kai kas nors jums skambins.

„Mi Band 2“ atlieja visas funkcijas, kurių galima tikėtis iš išmaniosios apyrankės. Tikslus jutiklis matuoja širdies ritmą, apyrankė skaičiuoja žingnsius, nubėgtą atstumą, pateikia informaciją apie sudegintas kalorijas. Ji taip pat stebės jūsų miegą - programėlė pateiks patarimų, kaip pagerinti savo paros ritmą. Jei ilgą laiką nejudėsite, apyrankė jus perspės, kad laikas atsistoti ir pasimankštinti. 

Bet visą tai daro ir kur kas pigesnė „Mi Band 1S“, tai kodėl „Mi Band 2“ yra dvigubai brangesnė? Ji viską daro kur kas tiksliau. Joje sumontuotas naujesnis žingsnių skaičiavimo mechanizmas, kuris taip stipriai nereguoja į vibracijas - pateikiamas žingsnių skaičius yra artimesnis tikrajam. Tiksliau matuojamas ir širdies ritmas. Abi apyrankės atitinka IP67 atsparumo vandeniui standartą - jų nereikia nusiimti plaunantis rankas ar net plaukiojant.

Didžiausias skirtumas - „Mi Band 2“ turimas ekranas. Jis iš karto pateikia naudingą informaciją, nereikia naršyti po išmaniojo telefono programėlę. Kartu jis ir atrodo šiek tiek geriau - kaip paprastas išmanusis laikrodis.

Galiausiai, „Mi Band 1S“ budėjimo režimu vienu įkrovimu ištveria net 10 dienų - tai neblogas rodiklis. Bet „Mi Band 2“ jį lenkia dvigubai - budi net 20 dienų.

Skirtumai subtilūs, bet kartu ir nepaliekantys abejonių. „Mi Band 2“ yra geresnis prietaisas, iš savo pirmtako paveldėjęs visas gerąsias savybes. Kita vertus, ir „Mi Band 1S“ nėra blogas pasirinkimas, ypač turint omenyje, kad šiuo metu ši apyrankė kainuoja kiek daugiau nei 9 eurus.

„Xiaomi Mi Band 2“ šiuo metu kainuoja vos daugiau nei 20 eurų. Abu šie prietaisai puikiai pasitarnauja aktyviems žmonėms, todėl esminis kriterijus lieka ekranas - ar jūs esate pasiruošę papildomai sumokėti už ekrano suteikiamą patogumą.

„Mi Band 2“ funkcijos video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(9)
(20)

Komentarai (3)