Tikras rojus karybos mėgėjams: ar žinote, kas tai yra „Žvaigždžių karų kanjonas“ ir kodėl ten traukia minios smalsuolių? (Video)  ()

Mirties slėnį JAV Kalifornijos valstijoje per metus aplanko apie milijoną gamtos grožį vertinančių turistų. Tačiau smalsuolius į Vaivorykštės kanjoną vakariniame nacionalinio parko pakraštyje traukia ne tiek atšiauri gamta, kiek galimybė iš arti ir neįprastoje aplinkoje stebėti bei fotografuoti JAV karinių oro pajėgų naikintuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausi gerbėjai šią vietą vadina „Žvaigždžių karų kanjonu“. JAV karinių oro pajėgų pilotai juokauja, kad čia įvyksta Džedajų Virsmas – ir atitinkamai vadina šį natūraliai susiformavusį treniruočių poligoną.

Kariškiai pirmąkart atrado Vaivorykštės kanjoną Antrojo pasaulinio karo metais. Oro erdvė šioje vietoje iki šiol uždaryta civiliniams orlaiviams.

Būna dienų, kai beveik 9 kilometrų ilgio kanjone galima išvysti beveik visus JAV kariuomenės turimus naikintuvų modelius.

Kariniai lėktuvai kanjonu įprastai skrieja 300-500 km per valandą greičiu, dažnai keičia trajektoriją ir priartėja prie akmeningo dugno. Tuo metu ant kanjono pakraščio įsitaisę smalsuoliai juos gali stebėti kelių šimtų metrų atstumu ir net įžiūrėti praskrendančius pilotus, kurie kartais pamojuoja ranka.

Vaivorykštės kanjono, kaip ir viso Mirties slėnio, lankytojai perspėjami saugotis ekstremalaus karščio ir čia besiveisiančių barškuolių gyvačių.

Vaizdai, kuriuos Vaivorykštės kanjone galima išvysti

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()