Jaunuolis iš klaipėdos sukūrė elektrinį triratį drifterį ir dabar bando į Lietuvą atvesti visai naują sporto šaką (Video)  ()

Europoje dar nauja sporto šaka susidomėjęs studentas Rolandas Dockevičius iš Klaipėdos sukūrė elektrinį triratį drifterį. Pasak Rolando, jo išradimas yra ne tik nauja technologija, bet ir galimybė laisvalaikį leisti kokybiškai bei energingai, rašoma pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje (KVK) studijuojantis vaikinas Amerikoje pamatytą idėją nusprendė sukurti savaip ir pristatyti Lietuvai.

„Mintis kilo svarstant apie variantą, kaip itin nebrangiai pademonstruoti žmonėms, jog elektra varomas transportas gali būti išties smagus, papildantis kraują adrenalinu. Be to, kad nereikėtų daug lėšų tuo mėgautis.

Kol kas žmonėms elektrinis transportas asocijuojasi su neįperkama „Tesla“ arba su neįgaliųjų elektriniu vežimėliu. Tuomet pastebėjau Amerikoje jau seniai gyvuojantį čiuožinėjimo nuo kalno driftiniais triratukais sportą. Likau sužavėtas ir pradėjau gilintis, kaip tai padaryti varoma elektra. Sprendimų jau buvo. Taigi ėmiausi darbo“, – prisiminė Rolandas.

Pasak jo, Lietuvoje jau buvo keli žmonės, padarę kažką panašaus, tačiau kūriniai esą buvo sudėtingi, nepritaikyti gaminti dideliais kiekiais. „Mano bei kolegos sukurtos versijos yra ne tik personalizuotos, tačiau ir išrenkamos dalimis, kas palengvina transportavimą. Anaiptol, elektra varomos transporto priemonės pasižymi itin dideliu lankstumu bei pritaikomumu. Mane tai labai žavi“, – pasakojo jaunas vyras.

Jaunuolis pripažino, kad kuriant triratį patyrė ne vieną bemiegę naktį. „Siekiant sukurti tai, ko dar niekas nėra sukūręs – reikalauja savo aukų. Kadangi tam nebeužtenka vienos, dviejų ar net trijų disciplinų, reikia gebėti apjungti daugybę skirtingų sričių bei itin greit sujungti taškus erdvėje“, – kalbėjo studentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(10)
(10)
(0)

Komentarai ()