Microsoft pasiruošė numarinti 32 metus tarnavusią programą „Paint“, bet tokios reakcijos tikrai nesitikėjo  ()

Legenda tapusią „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows“ programą „Paint“ daugelis mūsų tikrai yra naudoję ir netgi tebenaudoja iki šiol.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši programa labai paprasta, lengvai perkandama ir su ja galima atlikti keletą elementarių funkcijų, kurios sugaišins vos kelias sekundes brangaus laiko.

1985 metais, kai pasirodė pirmos kartos operacinė sistema „Windows“, kartu standartiniame programų pakete jau buvo visų širdis pavergusi programa „Paint“. Nuo to momento milijonai vartotojų su „Paint“ iškirpo ar kitaip retušavo nesuskaičiuojamą kiekį nuotraukų, o mažieji nupiešė tūkstančius tikrų šedevrų.

Ir štai antradienį pasipylė gandai, kad dabar atėjo metas su mūsų visų draugužiu atsisveikinti. Pasak pirmųjų pranešimų, „Microsoft“ kūrėjai nusprendė, kad „Paint“ užtenka laiko gyvuoti ir metas išeiti užtarnauto poilsio. Nors „Paint“ dar pasirodė su naujausia operacine sistema „Windows 10“, visgi dabar „The Guardian“ rašė, kad kūrėjai nusprendė įtraukti „Paint“ į juodąjį nereikalingų programų sąrašą.

Ši informacija, kad „Microsoft“ planuoja atsisakyti legendinės programos „MS Paint“, antradienį internete sukėlė nostalgiškų dejonių laviną ir technologijų milžinė greitai į tai sureagavo - operacinės sistemos „Windows“ naudotojus patikino, kad mylima kompiuterinės grafikos kūrimo programa niekur nedings, rašo žurnalas „Fortune“.

„Windows 10“ tinklaraštyje Megan Saunders, viena iš „Microsoft“ vadovų, paaiškino, kad po būsimų operacinės sistemos atnaujinimų „MS Paint“ ir toliau bus laisvai prieinama parduotuvėje „Windows Store“.

„MS Paint“ sulaukė tokios paramos ir sukėlė tokią nostalgiją, pareiškė M.Saunders: „Neįtikėtina, kad mūsų patikima sena programa yra tokia mylima.“

Prieš 32 metus atsiradusios „MS Paint“ visuotinio populiarumo laikotarpis gal ir baigėsi, tačiau ištikimam jos gerbėjų ratui, regis, pavyko užtikrinti, kad ji dar nebus „palaidota“.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: