Eksperimentas parodė, kas nutinka vairuotojui, jei jis prisisegęs saugos diržais, o keleiviai ne: didžiausias pavojus - iš nugaros (Video)  ()

Jei manote, jog saugos diržas automobilyje tėra tik šiaip sau – jūs stipriai klystate. Nors yra vis dar nemažai skeptikų, kuriems saugos diržai automobilyje atrodo bereikšmiai, netgi trukdo vairuoti ar tiesiog sėdėti keleivio vietoje, šio saugos sprendimo nauda vis tiek yra akivaizdi ir sunkiai nuginčijama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai žemiau pateiktame vaizdo įraše iliustruota situacija, kas nutinka, jei automobilyje nesegite saugos diržų ir patiriate avariją. Situacija parinkta taip, jog automobilyje yra trys asmenys, iš kurių tik vairuotojas segi saugos diržą.

Po ganėtinai stipraus smūgio išryškėja saugos diržų efektyvumas. Filmuke matoma, kaip manekenai po smūgio pasileidžia į priekį. Kone daugiausiai žalos padaro už vairuotojo sėdintis ir diržo nesegintis keleivis, kadangi jis ne tik dėl savo abejingumo sužaloja save, tačiau pridaro neįtikėtinai daug žalos vairuotojui.

Ar norėtumėte atsidurti tokio situacijoje? Vargu bau. Saugaus eismo ekspertai nuolatos akcentuoja diržų segėjimo svarbą automobilyje, todėl tokių klaidų tiesiog neverta kartoti.

Štai kas nutinka avarijos metu, kai gale sėdintis keleivis neprisisega saugos diržu

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()