Seksas su robotu? Yra kur kas didesnis pavojus, nei moralė ar sąžinės priekaištai  ()

Robotika didžiuliais šuoliais juda į priekį visose srityse. Jau visai greitai sudėtingi robotai bus ir jūsų namuose bei garažuose. Ne vienas žmogus jau dabar leidžia didžiulius pinigus ir sekso robotams įsigyti. Visgi, mokslininkai beda pirštu ir į potencialius pavojus. Ar sekso robotai gali pradėti žudyti žmones? Juk tokia funkcija net nebus programuojama!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai iš Universiteto Viktorijoje, Australijoje, teigia, kad išmanieji telefonai ir kompiuteriai yra palyginti saugūs. Į juos įsilaužti neabejotinai yra įmanoma, tačiau tikrai nelengva. Tuo tarpu nauji vadinamojo daiktų interneto prietaisai dažnai yra labai prastai apsaugoti. Kiek dėmesio saugumui skiria sekso robotų gamintojai? Jiems kur kas svarbesni kiti jų kuriamų produktų aspektai, tokie kaip išvaizda, judesiai ir dirbtinis intelektas.

Į klausimą ar sekso robotai gali nužudyti žmogų mokslininkai atsako paprastai - gali. Jei koks nors hakeris sugebės pakeisti roboto programinę įrangą, į ją galima įterpti ir gamintojo nenumatytų judesių. Aišku, žiūrint iš kitos pusės, net jei programa norės nužudyti savo savininką, neaišku, ar tai padaryti robotas bus fiziškai pajėgus. Juk sekso robotai neturi kietų rankų, nemokės naudotis įrenginiais ir iš esmės sukelti didesnės žalos negalės, nes tiesiog nebus pakankamai stiprūs.

Tačiau namuose gali atsirasti ir kitų robotų, kurie, pavyzdžiui, ruoš maistą ar taisys jūsų automobilį. Jų rankose atsidūrę peiliai ar kiti įrankiai gali netikėtai pasisukti prieš žmogų. Kita vertus, tobulėjant seksualinių malonumų robotams, visko gali būti, kad jie išmoks atlikti ir kitas užduotis, bus pradėtos diegti stipresnės rankos pirštai, jie išmoks naudotis įrankiais.

Prognozuojama, kad per artimiausius dešimt metų mes pamatysime tikrą seksualinių malonumų robotų revoliuciją, kuomet jie iš tikrųjų pasklis labai plačiai. Jau kalbama apie etines problemas, kai kurie jau iš anksto baksnoja į „tradicines vertybes“, tačiau mokslininkai yra labiau susirūpinę saugumu. Kaip užtikrinti, kad robotai žmonių nepultų?

Vienintelė išeitis - nuoseklus dėmesys visiems prietaisams, kurie jungsis prie interneto. Jie turi būti apsaugoti nuo programišių atakų. Taip pat svarstoma apie galimybę kaip nors seksualinių malonumų robotus išjungti fiziškai, jei jie pradėtų kelti grėsmę. Nusikaltėliai gali pasinaudoti šiais robotais bandydami apiplėšti namus ar tiesiog nužudydami žmones. Tokius nusikaltimus būtų labai sunku išaiškinti, nes įsilaužėliai galėtų būti bet kur visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()