Viena šalis jau paskyrė dirbtinio intelekto ministrą, ar atspėtumėte kuri?  (2)

Dirbtinis intelektas turi potencialo išgelbėti arba sunaikinti pasaulį. Tai ir tyrimų įrankis,ir objektas, ir geriausias darbuotojas, ir priemonė darbuotojams atrinkti. Dirbtiniam intelektui priklauso ateitis, tačiau ją reikia administruoti. Viena šalis jau paskyrė dirbtinio intelekto ministrą, ar atspėtumėte kuri?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę Jungtiniai Arabų Emyratai paskyrė pirmąjį pasaulyje ministrą Dirbtinio Intelektro reikalams – juo tapo 27-erių Omaras Bin Sultan Al Olamas.

Be šios gana egzotiškos srities dar buvo paskirti ir Pažangiųjų mokslų (angl. Advanced sciences) ir Maisto saugumo ministrai. Pirmasis minėtasis paskyrimas – tai ryškių technologinių JAE ambicijų išraiška: ambicijų, siekiančių po šimto metų – 2117-aisiais – Marse jau turėti pastatytus namus.

Paskyrimas buvo paskelbtas iškart po JAE Dirbtinio intelekto (DI) strategijos paskelbimo, kuri yra plano „UAE Centennial 2070“ dalis. Iniciatyva siekia pagerinti valdžios darbą bei pagerinti darbo aplinką pasinaudojant DI.

JAE viceprezidentas ir ministras pirmininkas šeichas Mohammedas bin Rashidas Al Maktoumas paskelbė šį paskyrimą, pateikdamas tokį komentarą: „Naujoji valdžia yra valdžia naujiesiems Emyratams. Tai bus valdžia, kurianti žinias, palaikantį mokslą ir tyrimus“.

Parengta pagal arabianbusiness.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (2)