Elonas Muskas pasakė, kas jo nuomone sukels Trečiąjį pasaulinį karą - kodėl ta diena artėja?  ()

Elonas Muskas, garsus verslininkas ir išradėjas, akylai stebi pasaulio įvykius. Nors jo diena yra labai užimta, jis žino, kas vyksta pasaulyje, kokios grėsmės kyla ir kokiomis nuotaikomis gyvena tarptautinė bendruomenė. Jis ką tik pareiškė, kas jo nuomone sukels Trečiąjį pasaulinį karą - tai toli gražu ne klimato kaitos, Šiaurės Korėjos politikos ar regioninių konfliktų keliama grėsmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas jau ne kartą kartojo, kad dirbtinio intelekto vystymasis kelia daugybę pavojų ir turi būti griežtai prižiūrimas. Visgi, iki šiol jis teigė, kad pats dirbtinis intelektas keli grėsmę žmonijos išlikimui. DI robotai ir sistemos gali griauti žmonių sukurtą infrastruktūrą ar net kelti fizinę grėsmę. Dėl to jis apsikeitė pastabomis ir su Marku Zuckerbergu, kuris mano, kad reikia akcentuoti galimybes, o ne grėsmes. Visgi, Muskas niekada anksčiau nesakė, kad grėsmė yra ne pats DI, o kova dėl dominavimo šioje srityje.

Dabar Muskas savo „Twitter“ paskyroje pasidalino „The Verge“ pranešimu, kuriame teigiama, kad pats Putinas mano, kad šalis, kuri bus dirbtinio intelekto technologijų lydere, valdys pasaulį. „Tai prasideda“ pasakė Muskas, o vėliau pridėjo, kad jo nuomone varžybos dėl dirbtinio intelekto dominavimo sukels Trečiąjį pasaulinį karą. Savo nuomonės plačiau jis neaiškino, tačiau ir anksčiau ekspertai kalbėdavo apie skirtingų šalių pastangas išsiveržti į priekį DI kūrime.

Dirbtinis intelektas jau už jus dažnai sprendžia ką jūs turėtumėte pirkti. Didžiosios korporacijos tokias sistemas pasitelkia reklamoms kurti, kurios vėliau jus persekioja internete. „Starbucks“ tikrai nėra aukštųjų technologijų įmonė, tačiau ir ji gausiai investuoja į nuosavą dirbtinio intelekto sistemą, kuri turėtų keisti klientų elgesį. Įmonėms DI gali suteikti konkurencinį pranašumą, tačiau neaišku, kaip kiltų ginkluoti konfliktai ir ko jais būtų siekiama.

Ar kibernetinės atakos gali iššaukti karinį atsaką? Būtent nuo tinklų puolimo prasidėtų dominavimo dirbtinio intelekto srityje siekis. Kad ir kaip ten būtų, Muskas yra įsitikinęs, kad DI sistemos yra ne tik labai naudingos, bet ir kelia grėsmę. Pasirodo, ne tik pačios savaime, bet ir kaip siekiamybė, dėl kurios valstybės gali stoti į kovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(50)
(13)
(37)

Komentarai ()