Vargas dėl paveikslėlių: internetas sukilo prieš keistus „Google“ mėsainius, ukrainiečiai nesnaudžia ir nutarė pasinaudoti proga - gal laikas susitelkti ir Lietuvai?  (3)

Gal šis dalykas ir nelabai nuskambėjo lietuviškosiose medijose, bet anglakalbiuose socialiniuose tinkluose neseniai nugriaudėjo audra stiklinėje dėl simbolių, vaizduojančių mėsainį – vartotojai pastebėjo, kad „Google“ aplinkoje šis paveiksliukas atrodo labai keistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jame pavaizduota, kad sūris yra komponuojamas ne ant mėsos paplotėlio, o po juo. Tokia menka detalė virto tikru socialiniu urganau – vartotojai ėmė lyginti, kaip mėsainiai vaizduojami kitų aplinkų simboliuose ir net ėmė gaminti bei tikrinti, kaip tokie mėsainiai atrodytų realybėje.

Ukrainiečiai, prižiūrintys oficialią Ukrainos paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“, nusprendė pasinaudoti sukilusiu kulinariniu dėmesiu ir pranešė, kad nori sukurti simbolį, vaizduojantį... ukrainietiškus barščius. Kaip žinoma, ukrainietiški barščiai, paprastai gaminami ir burokėlių, morkų, salierų, buvlių ir kitų daržovių, laikomi nacionaliniu patiekalu.

Todėl klausiame – kaip manote, koks patiekalas virtualiojoje erdvėje labiausiai tiktų atstovauti lietuviškąją kulinariją? Žinoma, turbūt pirma mintis kyla apie cepelinus, bulvinius blynus, bulvių plokštainį ar vėdarus – bet primename, kad entokulinarai teigia, jog visi šie patiekalai yra labiau litvakų (Lietuvos ir Baltarusijos teritorijoje gyvenusių žydų) ar vokiečių kulinarijos atributai – bet ne lietuvių.

Ir kaip manote – ar tokio patiekalo simboliai turėtų skirtis „Android“, iOS ir „Windows“ aplinkose (kaip kad yra garsiojo mėsainio atveju?) Jei taip – kuo?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(1)
(63)
(-62)

Komentarai (3)