Renkamės išmanųjį telefoną pagal operatyviosios atminties (RAM) kiekį: pigiausi ir patys geriausi modeliai  (6)

Renkantis išmanųjį telefoną galima rasti daugybę atrankos kriterijų, kuriuos turėtų atitikti Jūsų naujasis pirkinys. Kai kurie renkasi pagal kamerą, kiti pagal pirštų antspaudų jutiklio poziciją, ekrano dydį ar raišką. Tačiau yra ir tokių, kurie skiria daug dėmesio telefono atminčiai ar procesoriui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau jau rašėme apie operatyviosios atminties (RAM) kiekius ir naudojimą išmaniuosiuose telefonuose. Šiandien pabandykime išsiaiškinti kiek iš tikrųjų šios atminties Jums reikia ir kaip nepermokėti už išmanųjį telefoną renkantis pagal operatyviosios atminties (RAM) kiekį.

Visų pirma reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog šiomis dienomis išmaniųjų „Android“ telefonų operatyviosios atminties kiekis yra itin smarkiai išaugęs, o naujausi mobilieji lustai palaiko jau iki 8 GB atminties. Tačiau kai kurie mobiliųjų telefonų gamintojai įsitikinę, jog toks kiekis atminties yra nereikalingas. Tiesa, dauguma aukščiausios klasės įrenginių šiemet pasirodė su 6 GB, o kai kurie turi ir 8 GB operatyviosios atminties (RAM) versijas.

Įprastiniam naudojimui pakaks ir 2-3 GB atminties

Ieškote geriausios kainos išmaniojo telefono, tačiau neketinate žaisti žaidimų ar naudotis daug resursų reikalaujančiomis programomis? Tokiu atveju Jums turėtų pakakti ir išmaniojo su 2 GB operatyviosios atminties, o 3GB būtų iš vis idealu. Kuo mažiau RAM atminties, tuo dažniausiai būna geresnė telefono kaina. Tad patiems pigiausiems modeliams tikėtis daugiau RAM nei 2 GB yra sudėtinga. 

Tačiau vertėtų žinoti, jog pati „Android“ operacinė sistema šiai dienai reikalauja savo procesams vykdyti maždaug 1 – 1,1 GB operatyviosios atminties. Taigi, šiuo atveju Jums lieka maždaug pusė visos atminties ir tuo pačiu, tikrai nerekomenduojame pirkti telefonų su 1 GB RAM, kad ir kokie pigūs jie būtų.

Žinoma, reikėtų suprasti ir tai, jog pasirinkus telefoną su 2GB RAM atminties kiekiu Jūs ne tik negalėsite mėgautis naujausiais žaidimais ar įmantriomis programėlėmis, bet ir negalėsite atlikti krūvos veiksmų vienu metu ir Jūsų naudojamasis telefonu bus kiek apribotas. Tačiau jeigu Jūs perkate išmanųjį telefoną labiau kasdienėms veikloms atlikti – paskambinti, parašyti žinutę ar pasitikrinti savo „Facebook“ programėlę – to tikrai pakaks.

3GB RAM užtikrins didesnį rezervą, tad bus galima žaisti ir žaidimus, tačiau iki visiškos laisvės vistiek pritrūks. 

Tarp telefonų su 2-3 GB operatyviosios atminties vertėtų paminėti tokius geriausiai pirkėjų vertinamus įrenginius kaip:

  • Oukitel U22“ (2 GB RAM, 16 GB ROM, 5,5" 1280x720 raiška, MTK6580A, 8+2 MPx kamera, 2700mAh baterija) už 60€ - tai viena iš pačių geriausių kainų šioje telefonų grupėje, o pats telefonas turi labai neblogus vertinimus ir visko po truputį - jokių išskirtinių privalumų, bet ir jokių didesnių trūkumų.
  • DOOGEE X5 MAX Pro“ (2 GB RAM, 16 GB ROM, 5,0" 1280x720 raiška,  MTK6737, 5 MPx kamera, 4000mAh baterija) už 75€ - tai įprasta kaina šioje telefonų grupėje, o pats telefonas turi labai gerus atsiliepimus, gerą bateriją, nedidelį ekraną, tik deja, prastoką kamerą
  • LEAGOO KIICAA MIX“ (3 GB RAM, 32 GB ROM, 5.5" 1920x1080 raiška, MTK6750T, 13+2 MPx kamera, 3000mAh baterija) už 88€ - sunku nesižavėti šiuo telefonu, kurio beveik visi parametrai yra geresni, tačiau kaina kaip tipinių modelių su 2 GB RAM. Iki 100€ turbūt tai ptas geriausias modelis šiuo metu
  • „Xiaomi Redmi 4X“ tarptautinę versiją (2 GB RAM, 16 GB ROM, 5,0" 1280x720 raiška, Snapdragon 435, 13 MPx kamera, 4100mAh baterija) už 96€ - jo kaina šiek tiek didoka, bet taip yra dėl talpios baterijos ir brangaus procesoriaus, o pats gamintojas tikrai patikimas, bet to, galima pasitikėti ir jo kamera. Nors pagal kainą tai nėra idealus modelis, bet norintiems 5,0" telefono iki 100€, tai geriausias variantas.  

Žaidžiate žaidimus ar naudojatės krūva programėlių? Renkamės 4 GB atminties

4 GB operatyviosios atminties (RAM) „Android“ išmaniuose telefonuose buvo ne nauja jau prieš gerus metus, o dabar tai būtų galima laikyti ir standartu. Tokį kiekį operatyviosios atminties turi kone kiekvienas išmanusis, kuris kainuoja daugiau nei 150 ar 200 JAV dolerių.

Jeigu naudojatės išmaniuoju telefonu kiek daugiau nei įprastinis vartotojas – 4 GB atminties šiuo atveju Jums turėtų būti pats geriausias pasirinkimas. Principe gali pakakti ir 3 GB, tačiau iš asmeninės patirties galėčiau pasakyti, jog to ne visada pakanka. Ypatingai tai jaučiama kai „fone“ veikia nemažas kiekis programėlių, o prie viso to nusprendžiame pasijungti ir kokį naujesnį žaidimą.

Verta pastebėti, jog dauguma šiuoliakinių flagmanų (nežiūrint išimčių) turi būtent 4 GB RAM, tame tarpe ir pačios „Google“ kurti telefonai „Google Pixel 2“ ir „Pixel 2 XL“ turi 4 GB RAM. O kas kitas, jei ne „Google“ gali žinoti, koks šiuo metu yra optimalus RAM kiekis telefonams su „Android“?

Renkantis telefoną su 4 GB operatyviosios atminties – pasirinkimas itin platus. Jeigu standartine kaina būtų galima laikyti 130€, tai vertėtų paminėti ir tai, jog galima rasti ir kiek pigesnių įrenginių su pasirinktu kiekiu atminties.

  • OUKITEL U11 Plus“ (4 GB RAM, 64 GB ROM, 5,7" 1920 x 1080 raiška,  MTK6750T, 13 MPx kamera, 3700mAh baterija) už 110€ - vienas iš pačių pigiausių telefonų su 4 GB RAM, tačiau surasti didesnių trūkumų sudėtinga, jei neskaitant ne pačios sparčiausio procesoriaus
  • MAZE Alpha“ (4 GB RAM, 64 GB ROM, 6,0" 1920 x 1080 raiška,  Helio P25, 13 +5MPx kamera, 4000mAh baterija) už 137€ - vienas iš pačių geriausių pagal kainą ir parametrus telefonų, turinčių viską, ko reikia geram moderniam modeliui, tame tarpe, net ir patį geriausią vidutinės klasės procesorių. Gal dėl to jis turi itin gerus verinamus iš pirkėjų. 
  • Xiaomi Mi Max 2“ (4 GB RAM, 64 GB ROM, 6,44" 1920 x 1080 raiška,  Qualcomm Snapdragon 625, 12MPx kamera, 5300mAh baterija) už 187€ - vienas iš pačių geidžiausisų telefonų su didelės talpos baterija - turi itin gerai užsirekomendavusį, bet brangų procesorių, didžiulį ekraną. Nors brangokas, bet tai labai gera jo kaina - be nuolaidos pigiau nei už 220€ negausite.  

Renkamės telefoną ateičiai? Imam nuo 6 GB atminties

Jeigu norite įsigyti išmanųjį telefoną, kuris turėtų pakankamai geras specifikacijas ilgesniam periodui – vertėtų rinkti įrenginį su 6 ar net 8 GB operatyviosios atminties. Kasmet dauguma programėlių ir žaidimų iš vartotojų reikalauja vis didesnių resursų, o tarp jų patenka ir operatyvioji atmintis.

Nors 8 GB operatyviosios atminties (RAM) ir nebūtų itin reikalinga, o kartu tai pareikalautų ir daugiau baterijos energijos, tačiau variantai su 6 GB atminties yra išties verti dėmesio. Taip, šiemet ir tikriausiai kitais metais tokio kiekio atminties tikriausiai dar nereikės. Tačiau jeigu perkate išmanųjį daugiau nei metams ar dviem – tai būtų tikrai geras pasirinkimas.

Įdomu ir tai, jog išmanųjį telefoną su 6 GB operatyviosios atminties šiai dienai galima įsigyti ir už mažiau nei 200 €,

  • Vernee Mars Pro“ (6 GB RAM, 64 GB ROM, 5,5" 1920 x 1080 raiška,  Helio P25, 13 MPx kamera, 3500mAh baterija) už 156€ - etaloninis pavyzdys telefonos su 6 GB RAM - geriausiai vertinamas pirkėjų ir vienas iš pačių pigiausių. 
  • MAZE Alpha 6GB RAM“ (6 GB RAM, 64 GB ROM, 5,7" 1920 x 1080 raiška,  Helio P25, 13 +5MPx kamera, 4000mAh baterija) už 162€ - giminaitis anksčiau minėto modelio, tik jau su daugiau RAM. Naujas ir labai pirkėjų mylimas modelis.  
  • Xiaomi Mi Note 2“ (6 GB RAM, 128 GB ROM, 6,44" 1920 x 1080 raiška,  Qualcomm Snapdragon 821 , 22.56MPx kamera, 4070mAh baterija) už 280€ - praktiškai nemirtingas telefonas, kuris puikiausiai tarnaus be pasenimo požiūrių dar bent kelis metus.  Turi visą ko reikia, investuojant į telefoną ilgesniam laikui, o svarbiausia, itin gerą kainą kaip už flagmanų vertą procesorių ir fantastišką kamerą. Tiesa, už tarpautinę versiją prašoma jau daugiau

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(16)
(10)
(6)

Komentarai (6)